Menu Premium

Xbox Live kampt tijdelijk met problemen op de Xbox 360 en Xbox One

Gamekings Redactie 25/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De online services van de consoles mogen tegenwoordig solide genoemd worden. Het is echter niet altijd feest, want Xbox Live kampt tijdelijk met problemen op de Xbox 360 en Xbox One. Het is onvermijdelijk dat er weleens problemen voorkomen, maar gelukkig is Microsoft al op de hoogte en wordt er terwijl je dit leest aan gewerkt.

UPDATE: De problemen met de sociale functies op Xbox Live lijken opgelost, maar nu lijkt er een nieuw probleem te zijn. Het kopen en downloaden van items op de Xbox Live Store is nu het nieuwe probleem. Deze problemen gelden voor zowel de Xbox 360 als de Xbox One.

De Xbox Live-problemen waar je waarschijnlijk tegen aan loopt, zijn het joinen van andere gamers in hun online game en het posten en weergeven van game-performance van andere spelers. Vooral het niet kunnen joinen kan erg vervelend zijn wanneer je met vrienden even lekker online wil fraggen, racen of meppen. Het zijn dus vooral problemen in het ‘sociale’ aspect van Xbox Live. Over fraggen gesproken: het is mogelijk dat je wat moeilijkheden ervaart wanneer je Call of Duty: Ghosts speelt en ook de spelers van GTA Online hebben misschien even te kampen met wat problemen. De reden dat deze twee games op dit moment met dergelijke problemen kampen is overigens geen hele gekke, want er is simpelweg sprake van gepland onderhoud. Voor de rest kun je gewoon nog online je games spelen en doet de rest van Xbox Live het prima. Microsoft hoopt de problemen binnen een paar uur op te lossen

Gelukkig zit Microsoft er dus bovenop en wordt er zo snel mogelijk een oplossing gevonden voor deze problematiek. Het is natuurlijk niet iets wat we niet eerder hebben gezien en je hebt nu tevens de kans om eens een andere game in je Xbox 360 of Xbox One te stoppen. De lichten uit, de gordijnen dicht en een goede singleplayer-game kunnen soms ook voor aardig wat plezier zorgen. Tevens is dit op het moment als Xbox-gebruiker praktisch de enige optie, want je vrienden kun je dus maar moeizaam bijspringen in een multiplayer-game op het moment.

Xbox Live kampt tijdelijk met problemen op de Xbox 360 en Xbox One

Xbox Live kampt tijdelijk met problemen op de Xbox 360 en Xbox One

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch