Menu Premium

Xbox Live Arcade zou mogelijk terug kunnen keren op de Xbox One

Lisette Atsma 26/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wat een nieuws Twitter al niet brengen kan. Xbox Live Arcade zou mogelijk terug kunnen keren op de Xbox One als het ID@Xbox-programma niet naar verwachting presteert volgens Phil Spencer, vice-president van Microsoft Game Studios. Hij reageert hiermee op vragen en opmerkingen van Xbox-fans. Een van de opmerkingen die de laatste dagen voorbijkwam op Twitter betrof het verdwijnen van het Xbox Live Arcade-systeem, wat natuurlijk zonde is. De reactie van Spencer was dat, hoewel hij vol achter het idee van ID@Xbox staat, hij de terugkeer naar de voormalige succesformule niet volledig uitsluit.

Het concept van Xbox Live Arcade titles was het idee van ‘pick up and play’ games. Het betrof goedkope, vaak wat kortere games gericht op casual gamers. De games werden hiervoor dan ook verkocht onder een aparte tag, in hun eigen store. De service werd voor het eerst op de Xbox geïntroduceerd, en opnieuw opgepakt voor de Xbox 360. Met de overgang naar de Xbox One werd echter voor een andere formule gekozen. Met het idee dat alle games gelijkwaardig zijn, worden alle games nu onder dezelfde banner verkocht in de Xbox One Store.

Dit veroorzaakt volgens de fans juist verwarring. Ze zien dat er met de nieuwe ID@Xbox-formule geen duidelijk verschil wordt gemaakt tussen de indie- en big-budget games, waar ze wat achter wegvallen. Een verzoek van een fan was hierom dan ook om een speciale banner te maken voor alle ID@Xbox-titels, zodat je makkelijker onderscheid kan maken tussen de soorten games en het browsen een stuk eenvoudiger wordt. Spencer leek ook voor deze suggestie open te staan.

Het terugkeren van Xbox Live Arcade, of in ieder geval de creatie van tags of secties voor verschillende typen games binnen de Xbox One Store, zou het browsen een stuk makkelijker kunnen maken. De toekomst zal uitwijzen of Xbox Live Arcade daadwerkelijk terugkeert.

Xbox Live Arcade zou mogelijk terug kunnen keren op de Xbox One

Xbox Live Arcade zou mogelijk terug kunnen keren op de Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch