Menu Premium

‘Xbox Game Pass komt mogelijk naar de Nintendo Switch’

Hylke Haagsma 22/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Microsoft en Nintendo best-buddies lijken te zijn bleek al eerder uit hun crossplay liefde. Nu lijkt die liefde echter nog verder uit te bereiden met de Game Pass op de Nintendo Switch.

Xbox en Nintendo bundelen hun krachten nog meer

Volgens een rapport van Direct Feed Games, die wel vaker goed zitten wat betreft de geruchten rondom Microsoft en Nintendo, zouden ze in de nabije toekomst op grote schaal samenkomen. Microsoft games zullen hun weg vinden naar de Switch maar ook de gehele Game Pass bibliotheek zou de oversteek gaan maken naar de Nintendo Switch.

Het rapport stelt dat Microsoft op zoek is naar het publiceren van een deel van hun eigen catalogus naar de Switch in de vorm van daadwerkelijke poorten. Dit is op geen enkele manier vreemd voor Microsoft, die zich heeft verdiept in zaken als het ontwikkelen en publiceren van spellen op Nintendo-consoles zoals Minecraft. Microsoft-eigen ontwikkelaars zoals Ninja Theory en Obsidian publiceren nog steeds zelf hun games op de Switch en andere systemen.

Een game die in het specifiek wordt genoemd is Ori and the Blind Forest, een exlusive van Microsoft die toch veel geprezen is.

Project xCloud

Het rapport gaat er nog verder op in en geeft aan dat Microsoft hun aangekondigde Project xCloud-streamingserviceĀ  zal gebruiken om Xbox One-games naar de Switch te brengen. Je zou dan Gears 5 bijvoorbeeld kunnen streamen via het internet. Dit zou dan gebeuren via Game Pass.

Project xCloud is een middel om mensen die geen Xbox-producten bezitten geld te laten besteden aan Xbox-services, waardoor de switch een goed platform ervoor zou zijn. Voor Nintendo betekent dit dat games die niet beschikbaar zijn op de console als gevolg van hardwarebeperkingen op de een of andere manier bij de Switch kunnen komen en een meerwaarde voor hen kunnen betekenen. Ook Nintendo zou er dus sterker van kunnen worden..

Moet de PlayStation de hete adem al in de nek voelen? Of is het een zwaktebod vanuit de twee en proberen ze alles om PlayStation van de troon te krijgen?

Switch Xbox

Switch en Xbox lijken hand in hand de toekomst in te wandelen..

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch