Menu Premium

Xbox focust zich met Project Scarlett op betere framerates en laadtijden

Lars Leeftink 13/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

U hoort het goed! De nieuwe console van Xbox zal snellere framerates en laadtijden als prioriteit hebben. Project Scarlett, de werktitel van de nieuwe console, wil de game-ervaring voor de gebruiker zo goed en smooth mogelijk laten zijn. Dit liet Xbox-baas Phil Spencer weten in een interview met Gamespot.

Sneller, sneller, sneller!

Phil Spencer wil sneller! Snellere laadtijden, hogere framerates en meer games. En dan is Project Scarlett ook nog eens vier keer zo krachtig als de vorige console. Dat gaat volgens Phil Spencer de focus van de nieuwe console zijn. De meeste mensen zullen toch vooral de laatste twee punten willen zien, maar over de eerste twee punten zullen veel gamers zeker niet klagen. De game-ervaring is natuurlijk net zo belangrijk als de games die op het platform te spelen zijn. “People love 60-FPS”, weet Spencer.

De laadtijden worden dus ook sneller, waardoor spelers minder snel gefrustreerd hoeven te zijn en eeuwen naar laadtijden hoeven te kijken. En dus hoef je automatisch ook minder nieuwe Xbox-consoles te kopen omdat je de oude console tegen de muur hebt gegooid vanwege het gebrek aan geduld. Ideaal!

Backwards compatibility ook in de spotlights

Backwards compatibility. Xbox heeft laten weten dat dit een groot onderdeel gaat zijn van de nieuwe console. “Alle games van de afgelopen generaties moeten straks op Project Scarlett speelbaar zijn, naast onze nieuwe content natuurlijk. Daarnaast blijft cross-gen een focuspunt”, aldus Phil Spencer.

Nieuwe exclusieve games voor de nieuwe Xbox?

Van dat laatste punt zullen veel mensen, vooral de Xbox-fans, heel blij worden. Het is alom bekend dat de exclusieve content op de Xbox niet fantastisch is. Zeker niet vergeleken met de grootste concurrenten, Nintendo en Playstation. De volgende console van Xbox komt eind 2020 uit en de kans is redelijk groot dat er nu al een paar games voor de nieuwe console ontwikkeld worden. Halo Infinite zal de grote launch-game worden van Project Scarlett, maar er zullen gegarandeerd al games in ontwikkeling zijn om de release van de nieuwe console met games te ondersteunen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch