Menu Premium

Xbox-divisie wordt mogelijk geraakt door gedwongen ontslagen

Karen Koch 15/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de huidige banenmarkt behoorlijk onvoorspelbaar is, is geen nieuws. Links en rechts hoor je verhalen over bedrijven die failliet gaan en daarmee talloze mensen zonder baan achterlaten, of juist bedrijven die moeten downgraden waarbij ook steeds handenvol mensen op straat komen te staan. Naast kleinere bedrijven zijn ook grote namen niet veilig voor deze ontslagen; bij Microsoft zit er namelijk ook een ontslagronde aan te komen. Terwijl het moederbedrijf zich voorbereid op een van de grootste downgrades van de afgelopen tijd, maakt de game-industrie zich zorgen: ook de Xbox-divisie wordt mogelijk geraakt door gedwongen ontslagen.

Hoeveel mensen er precies hun baan zullen verliezen bij Microsoft is niet duidelijk. Al zijn er speculaties dat dit tot in de duizenden kan oplopen. Hiermee zou deze ontslagreeks een van de grootste zijn uit de geschiedenis van het bedrijf. Volgens de geruchten zal dit grotendeels plaatsvinden binnen de net aangekochte Nokia-divisie, waarvan Microsoft toentertijd ook 30,000 werknemers had overgenomen.

Aangezien het aantal gedwongen ontslagen hoog zal liggen, zullen meerdere afdelingen van Microsoft onder de loep worden genomen. Satya Nadella, de huidige baas van Microsoft, heeft aangegeven dat ze niet van plan zijn de huidige vorm van de Xbox-afdeling op fundamentele manieren te veranderen. Dit betekent echter niet dat de Xbox-divisie veilig zal zijn van de gedwongen ontslagen. Het globale marketing team van de Xbox staat namelijk ook op het lijstje dat volgens de geruchten verliezen zal gaan lijden.

Vreemd genoeg zei Nadella in een recent interview wel dat Microsoft zich meer moet gaan richten op productiviteit, op een harde kern. De Xbox zou niet tot deze kern behoren, al zou deze er wel dicht tegenaan liggen. Bedrijfscultuur en innovatie komen namelijk vanuit de kern van het bedrijf en niet de aanliggende divisies, als we Nadella mogen geloven. Lekker tegensprekende berichten van de baas over de plek van de Xbox binnen Microsoft dus.

Of de Xbox-divisie echt hard getroffen gaat worden door deze gedwongen ontslagen, valt dus nog te bezien. Hoewel ons beloofd is dat het Xbox-team geen grote veranderingen zal ondergaan, betekent dit niet dat het team veilig is. In hoeverre Nadella vindt dat de Xbox bijdraagt aan de bedrijfscultuur van Microsoft zal ook deels bepalen wat er met de divisie zal gebeuren in de toekomst.

Xbox-divisie wordt mogelijk geraakt door gedwongen ontslagen

Xbox-divisie wordt mogelijk geraakt door gedwongen ontslagen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch