Menu Premium

Xbox-baas Phil Spencer legt uit waarom Halo 5 geen splitscreen heeft

Franky Mangal 25/09/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Halo is de franchise die de Xbox groot heeft gemaakt en fans kijken dan ook reikhalzend uit naar Halo 5: Guardians die volgende maand gaat verschijnen. Echter is er dit keer een optie weggelaten waar menig fan niet blij van werd. Halo 5: Guardians ondersteunt namelijk geen splitscreen. In gesprek met Gamespot vertelt Phil Spencer waarom deze keuze is gemaakt.

Als argument voor het weglaten van splitscreen geeft Spencer aan dat het gros van de gamers de co-op niet meer splitscreen speelt, maar via Xbox Live. “Kijkend naar de stabiliteit van Xbox Live vandaag de dag en hoeveel gamers via Xbox Live spelen, zien we dat dat het merendeel de co-op via Xbox Live speelt. Dit zal ook het geval zijn met Halo 5. Het team heeft de keuze gemaakt om die online co-op ervaring zo groots mogelijk aan te pakken en ervoor te zorgen dat iedereen de beste ervaring krijgt. Hoewel splitscreen aan de basis heeft gestaan van de multiplayer van Halo, zijn de tijden veranderd.”

Eerder ging ook uitvoerend producent Josh Holmes al in op de kwestie: “De beslissing om splitscreen weg te laten is één van de moeilijkste die wij als studio ooit hebben moeten nemen, maar het toevoegen van splitscreen had ten koste gegaan van andere elementen in de game.”

Halo 5: Guardians komt 27 oktober uit en is de grote najaarsklapper voor Microsoft dit jaar. Wat vind jij van het ontbreken van splitscreen? Is het een groot gemis of juist niet? Deel het met ons in de comments!

Bron: Gamespot

Xbox-baas Phil Spencer legt uit waarom Halo 5 geen splitscreen heeft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch