Menu Premium

Xbox-baas Phil Spencer gelooft in voortbestaan Kinect

Jeroen Wiersma 08/04/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het begon ooit onder codenaam Project Natal en moest voor Microsoft gaan betekenen wat de Wii en zijn revolutionaire controllers betekende voor Nintendo. We hebben het hier natuurlijk over Kinect! Een revelatie van die magnitude is het echter nooit geworden, maar Xbox-baas Phil Spencer gelooft in het voortbestaan van Kinect.

Bij het verschijnen van de Xbox One en de oorlog tussen de console en de PlayStation 4, was Kinect één van onderwerpen waarover slag werd geleverd. Aan de ene kant was de Kinect flink geüpgrade, maar aan de andere kant moest de Kinect altijd zijn geactiveerd om te kunnen gamen. Er bleken flink wat zorgen over de mogelijke schending van privacy, met name omdat de beerput destijds keihard open werd getrokken betreffende de NSA. Uiteindelijk ging Microsoft door de knieën voor de consument en gaf ons de mogelijkheid toch te kunnen kiezen voor een Xbox One zonder Kinect. Sindsdien is Kinect niet meer zo prominent aanwezig op de radar. Ondanks die hobbelige start blijft Microsoft Kinect verder ontwikkelen. Er wordt blijvend gebouwd aan de functionaliteit om het een steeds waardevoller deel van het Xbox-ecosysteem te laten zijn.

Phil Spencer benadrukt dat de keuze voor de consument belangrijk is en is enthousiast over hoe Kinect deel uitmaakt van de Xbox One. Dat het aantal games dat het maximale uit de Kinect haalt tegenvalt, heeft volgens Spencer deels te maken met de genres van games: “Als je Halo of Call Of Duty speelt, is er niet echt een scenario waarin je zegt: Hey, ik heb een Kinect nodig.” Gaan ontwikkelaars er in de toekomst meer gebruik van maken?

Bron: Gamesradar

Xbox-baas Phil Spencer gelooft in voortbestaan Kinect

Xbox-baas Phil Spencer gelooft in voortbestaan Kinect

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch