Menu Premium

Xbox-baas Phil Spencer geeft Sony complimenten voor PS4 Pro onthulling

Samuel Boyd 09/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Al lang hingen er geruchten in de lucht over de 4K-varianten van de Xbox One en PlayStation 4. Microsoft kondigde op de E3 in juni al hun Project Scorpio aan. Het antwoord van Sony was daarop de PlayStation Neo, die zag eergisteren dan eindelijk het levenslicht, onder de naam PS4 Pro. Alhoewel het PR-team van Microsoft zich de afgelopen dagen wat kritisch uitliet over de PS4 Pro, geeft de Xbox-baas Phil Spencer vandaag Sony complimenten voor de PS4 Pro onthulling.

Sony maakte na de aankondiging duidelijk dat PS4 Pro-games niet op volledige 4K resoluties zullen lopen, maar gebruik zullen maken van Checkerboard Rendering. Dit is een up-scaling techniek waardoor met de helft van de pixels alsnog een 4K beeld bereikt kan worden en er dus veel minder rauwe rekenkracht voor nodig is. Het perfecte moment voor Microsoft om even de aandacht te vestigen op Project Scorpio. Gisteren liet hun PR-team dan ook weten dat Project Scorpio de krachtigste console is die wél in staat is tot ‘true 4K gaming’.

Ook de marketing manager van Xbox, Aaron Greenberg, liet op Twitter weten trots te zijn op de krachtigste console ooit. Bovendien benadrukte hij dat Project Scorpio en ook de minder krachtige Xbox One S, dus wel in staat zijn om 4K Blu-Ray af te spelen, iets wat niet mogelijk is met de PS4 Pro.

Vandaag laat Phil Spencer zien dat er gelukkig ook ruimte is voor complimenten tussen de concurrerende bedrijven. Hij laat namelijk in een Tweet weten dat hij het altijd geweldig vind als bedrijven met dit soort aankondigen komen.

Kan jij een beetje genieten van het moddergooien tussen Microsoft en Sony, of trek jij je daar niet zoveel van aan? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Videogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch