Menu Premium

Xbox-baas denkt dat Halo het net zo lang kan volhouden als Star Wars

Gamekings Redactie 23/09/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel Star Wars en Halo naast het sci-fi genre weinig tot geen overeenkomsten hebben, denkt Phil Spencer dat er op de lange termijn toch nog een overeenkomst is tussen de twee. Volgens de baas van de Microsoft’s Xbox-divisie kan Halo het namelijk net zo lang volhouden als Star Wars.

In een interview met Gamespot vertelt Spencer hoe er binnen het team is nagedacht over het jaarlijks uitbrengen van een Halo-game. Schrik vooral niet na het lezen van de vorige zin, want Spencer laat weten dat zoiets waarschijnlijk nooit zal gebeuren: “Halo is uniek ten opzichte van andere shooters, doordat het een uitgebreid verhaal en diepgaande personages kent. Dat is een van de krachten van de Halo-franchise. Fans kennen de namen van de personages binnen de franchise.” Door de band die de fans met Halo hebben, suggereert Spencer dat het jaarlijks uitbrengen van een Halo-game uitgesloten blijft. “Ik wil de franchise niet opbranden. Het is een IP die ik nog zeker twintig jaar zo wil houden, op dezelfde manier als Star Wars, Spider-Man en anderen dat gedaan hebben.”

Het nieuwste deel binnen het Halo-universum, Halo 5: Guardians, komt 27 oktober naar de Xbox One. Wat denk jij van wat Phil Spencer zegt? Zou Halo het net zo lang vol kunnen houden als Star Wars, of zal Halo nooit de status van Star Wars kunnen evenaren? Laat het weten in de comments!

Bron: Gamespot

Xbox-baas denkt dat Halo het net zo lang kan volhouden als Star Wars

Xbox-baas denkt dat Halo het net zo lang kan volhouden als Star Wars

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch