Menu Premium

Xbox 360 heeft de current-gen gewonnen volgens Molyneux

Gamekings Redactie 21/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Xbox 360 heeft de current-gen gewonnen volgens Molyneux. Door de harde inzet van Microsoft hebben ze een ijzersterke console neergezet, maar hierdoor roepen ze wel hoge verwachtingen op zich af bij de volgende console.

In een interview met de BBC zegt Peter Molyneux de oud-Microsoft voorman: “2013 is het jaar waarin de consoles hun slag slaan. Dit is erg spannend, maar niet zo spannend als toen de Xbox 360 uit kwam.” Hier moet ik Peter Molyneux toch een klein beetje gelijk geven. Toen de Xbox 360 werd aangekondigd ontplofte het internet al weken voordat de aankondiging kwam. Dat was deels ook te danken aan de online mogelijkheden die de Xbox 360 zou bieden. De console liet als eerste toe met een grote groep vrienden van overal op de wereld als idioten door games te rennen en ondertussen gewoon gezellig met elkaar te ouwehoeren. De spanning en nieuwsgierigheid naar de nieuwe console waren toen vele malen heftiger dan nu. Destijds bracht de Xbox 360 enorm veel vooruitgang wat garant stond voor nog brutere game ervaringen.

Waar de PC, SmartPhone en tablet branches zich in mijn ogen op bijna wekelijkse basis vernieuwen blijven de consoles achter, wat ook de kracht is van de console.

Waarom heeft de Xbox 360 dan de strijd gewonnen van andere consoles, terwijl de PlayStation 3 in sommige aspecten betere prestaties heeft dan de Xbox 360? Dat antwoord is vrij simpel, Microsoft heeft het voor elkaar gekregen in de jaren dat de Xbox 360 en PS3 samen op de markt stonden de leiding te hebben. Tot het afgelopen jaar waren er meer Xbox 360 consoles in omloop dan PS3 consoles. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat Microsoft bleef vernieuwen, bijvoorbeeld door middel van Kinect. Aldus Peter Molyneux.

De Xbox 360 heeft zich de laatste jaren zeker bewezen als een zeer gerespecteerd en waardig console, maar of het gewonnen heeft van de PS3… dat is maar de vraag.

Vind jij ook net als Peter Molyneux dat de Xbox 360 de leider was van de current-gen, of prefereer je liever een andere speeldoos?

Xbox 360 heeft de current-gen gewonnen volgens Molyneux

Xbox 360 heeft de current-gen gewonnen volgens Molyneux

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch