Menu Premium

Wonder Boy 3 springt uit oude doos voor een remake op consoles en PC

Angelique Grift 02/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Goed nieuws voor iedereen die graag nieuw leven ziet in echte klassiekers: er staat er namelijk één op de planken. Niet zo maar één, want wellicht blaas je na het lezen van dit bericht de stof van de game of heb je spijt als haren op je hoofd dat je het toch hebt verkocht op de rommelmarkt. Geen nood! Wil je die mooie herinneringen ophalen dan heb je geluk, want Wonder Boy 3 springt uit oude doos voor een remake op consoles en PC.

In Sega’s klassieker uit 1989 speel je als de wonderlijke jongen die wordt omgetoverd tot een wezen half man en half hagedis door de Meka-Dragon. Hij zit hier totaal niet op te wachten en begint zijn zoektocht naar een remedie. Tijdens zijn missie ontdekt hij meer krachten. Wonder Boy kan naar gelieve veranderen in een muis, leeuw, piranha en een havik.

De Franse ontwikkelaar Lizardcube heeft de remake op zich genomen. Lizardcube klinkt waarschijnlijk nog niet bekend in de oren, omdat het een nieuwe studio is. Wel bestaat het uit een team van ervaren makers. Zo is de studio opgezet door Omar Cornut en Ben Fiquet. Cornut en Fiquet zijn bekend door hun werk voor onder andere de games Tearaway, Pixeljunk Shooter en Soul Bubbles. Deze ontwikkelaar gaat samenwerken met uitgever DotEmu en ook de geestelijk vader van de serie, Ryuichi Nishizawa, draagt zijn steentje bij in de ontwikkeling van de Wonder Boy-remake.

Wanneer Wonder Boy 3: The Dragon’s Trap speelbaar is en op welke consoles deze game gaat draaien, is nog niet bekend. Ben je al wel benieuwd naar wat de ontwikkelaars in petto hebben voor deze klassieker. Check dan snel de aankondigingstrailer!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch