Menu Premium

Wolfenstein: The New Order verschijnt op 23 mei

Gamekings Redactie 19/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

id Software’s Wolfenstein 3D zorgde begin jaren negentig voor opschudding binnen de gamewereld. Niet door de bizarre, over the top setting en verhaallijn, maar door de vernieuwende aanpak van het first-person shooter genre. Enkele minder succesvolle delen volgden, waarvan de laatste in 2009 uitkwam. Nu is het tijd voor een nieuwe game waarin het omver knallen van experimenterende Nazi’s centraal staat, want Wolfenstein: The New Order verschijnt op 23 mei.

Zover we hebben kunnen zien in de trailers en gameplay-beelden staat ook Wolfenstein: The New Order volledig in het teken van het afschieten van gestoorde Nazi-professoren en -soldaten. Hartstikke belachelijk, maar stiekem toch ook wel heel erg tof. Het alweer negende deel volgt het bekende verhaal: Nazi Duitsland heeft de Tweede Wereldoorlog gewonnen en regeert met ijzeren hand. Aan jou, William “B.J.” Blazkowicz, de taak via een ‘onmogelijke’ counter-offensief de badguy’s voor goed te verdrijven. In tegenstelling tot het vorige deel in de serie kent Wolfenstein: The New Order geen multiplayer, maar enkel een singleplayer-modus

Ondanks dat de game deze keer niet ontwikkeld wordt door id Software, maar door het Zweedse MachineGames in opdracht van Bethesda Softworks, wordt er toch nog even aandacht besteedt aan de geestelijke ouders van de game. Bij een pre-order van Wolfenstein: The New Order zit namelijk een toegangscode voor de beta van DOOM 4, het aankomende deel in uit de andere grote franchise van de mannen van id Software. Wolfenstein: The New Order verschijnt op 23 mei voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One en PC. Dit lijkt ook op te gaan voor DOOM 4, welke waarschijnlijk voortaan door het leven gaat als DOOM, want de bèta-code zit ook bij de current-gen versies van Wolfenstein: The New Order.

Wolfenstein: The New Order verschijnt op 23 mei

Wolfenstein: The New Order verschijnt op 23 mei

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch