Menu Premium

Wolfenstein 3D is voor Xbox Live herbeoordeeld door ESRB

Gamekings Redactie 14/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vaak wordt gezegd dat we het verleden vooral moeten laten rusten. Een advies waar volgens ons wijsheid in schuilt, maar zo denkt blijkbaar niet iedereen er over. Wolfenstein 3D is voor Xbox Live herbeoordeeld door ESRB, nu de game door Bethesda opnieuw is gecatalogiseerd voor Xbox Live. Bij Joystiq merkten ze scherpzinnig op dat deze ESRB het oordeel van hun collega’s in het verleden over deze nazi-shooter hebben herzien.

Was Wolfenstein 3D aanvankelijk nog goed voor een Mature-rating door ‘animated blood and gore’ en ‘animated violence’, nu is het woordje ‘animated’ gedecideerd verwijderd door de dames en heren bij het ratingbureau. Waarom is ook ons een raadsel, want de rode pixelbrei die voor bloed moet doorgaan is bepaald niet foto-realistischer geworden met de jaren. Eigenlijk is het sowieso lachwekkend dat deze game ongeschikt wordt bevonden voor iedereen onder de 17 jaar natuurlijk. We vermoeden namelijk niet dat minderjarige pubers anno 2013 van deze klassieker zwetend wakker worden ‘s nachts.

Maar goed, bezigheidstherapie heet dat, en bij ESRB hebben ze zich ongetwijfeld de handjes warm gewreven dat de pagina nogmaals gecatalogiseerd werd. Reden voor dat laatste is wellicht dat Bethesda het stof eens van de Wolfenstein-administatie heeft weggeblazen met het op handen zijnde nieuwe deel in de reeks. Onlangs is de trailer verschenen van Wolfenstein: The New Order, in ontwikkeling door MachineGames, onderdeel van Bethesda. Een oplettende medewerker merkte blijkbaar op dat Wolfenstein 3D, nu ook in bezit van Bethesda, op de XBL-pagina nog altijd werd vermeld als een Activision-game.

Voorlopig zijn nu beide identieke ‘versies’ voor de game aanwezig op XBL, één van Activision en één van Bethesda. Met verschillende ratings dus en een licht gewijzigde hoes. Tijd voor een medewerker van Xbox Live om de oude te verwijderen. Dan is het cirkeltje helemaal rond en verwarring voorkomen. Goed, in ander nieuws… al een beetje zin in de nieuwe Wolfenstein?

Wolfenstein 3D is voor Xbox Live herbeoordeeld door ESRB

Wolfenstein 3D is voor Xbox Live herbeoordeeld door ESRB

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch