Menu Premium

Witte OUYA heeft dubbele opslagruimte

Lisette Atsma 18/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met de kerst in het vooruitzicht willen alle hardwareproducenten zich natuurlijk van hun beste kant laten zien, wat natuurlijk ook geldt voor de makers van de OUYA. Speciaal voor de kerst hebben de ontwikkelaars van de OUYA een witte Limited Edition-versie van het systeem ontwikkeld. Deze witte OUYA heeft dubbele opslagruimte, in tegenstelling tot de standaard versie van de Android-console.

De OUYA werd gepresenteerd in 2012 als een gloednieuwe, mid-range console die draait op het besturingssysteem van Google: Android. De console werd grotendeels gefinancierd via een immens succesvol Kickstarter-project. De verkoop van de OUYA viel echter vies tegen, wat te verwijten valt aan het gemis van vette games. Dit probleem resulteerde, zoals gezegd, in een teleurstellende verkoop van de console. Hierop werd gereageerd met een fonds voor game designers, welke de financiering voor het verschijnen van games op de OUYA moet bevorderen. Ondertussen maakt een reeks nieuwe games zijn opwachting op de kleine console. Op dit moment zijn er meer dan 500 games te spelen op de OUYA, maar dit gaat voornamelijk om indie-titels. Wel zijn er ook enkele games van uitgevers zoals SEGA en Square Enix aanwezig op de OUYA.

Het formaat van de OUYA zal niet veranderen, maar de inhoud wel. Speciaal voor de Limited Edition-versie van de console hebben de ontwikkelaars de interne opslag verdubbeld van 8GB naar een totaal van 16GB. Het valt te bezien of deze verbetering de daadwerkelijke verkoop van het systeem zal bevorderen. Het Nederlandse publiek zal helaas nog moeten wachten op de OUYA, want op dit moment kan het systeem alleen nog maar in de Verenigde Staten gereserveerd worden. Misschien hebben we meer geluk met de OUYA 2.0, welke is aangekondigd voor 2014.

Witte OUYA heeft dubbele opslagruimte

Witte Ouya heeft dubbele opslagruimte

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch