Menu Premium

Windows 8 achievements voor Patience

Gamekings Redactie 08/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Windows 8 achievements voor Patience. Het lijkt een wat vreemde vlucht voor Windows’ vaste kracht in het OS, maar samen met Mijnenveger wordt deze degelijke tijdverdrijver nu opgetuigd met achievements. Bij het in onze omgeving minder populaire Mahjong zijn nu eveneens punten te scoren. Of Hartenjagen en Pinball dit voorbeeld volgen is nog niet bevestigd, maar de kans zit er natuurlijk dik in.

Voor Microsoft is het onderdeel van hun strategie om gaming in de Windows 8 Store een stevige voet aan de grond te geven met de Xbox Achievements. Voor nu draagt dit segment de naam ‘Xbox Windows’ met zich mee, maar het is onduidelijk of dit het definitieve label is. Voor Xbox Windows worden ook titels naar de Windows Store gebracht die al eerder via Xbox Live Arcade zijn verschenen, zoals Ms. Splosion Man en Rocket Riot. Samen met de volledige integratie met Xbox Live en de mogelijkheden van Microsofts’ nieuwe SmartGlass functionaliteit laten ze zien dat ze met de Windows 8 Store serieuze ambities koesteren.

Bij nadere beschouwing zien we dat er voor Mijnenveger in totaal 50 punten te oogsten zijn, voor Patience 40 en voor Mahjong 25.Voordat je nu je agenda leeg veegt voor een spartaanse voorbereiding met Mijnenveger in jacht op de achievements-to-come, wacht nog even! Zoals het er nu uit ziet krijg je:

  • 15 punten voor het winnen van één potje op elk formaat
  • 10 punten voor het winnen van je eerste potje
  •   5 punten voor het verliezen van je eerste potje
  • 20 punten voor winnen van je eerste potje waarbij je geen vlaggetjes gebruikt

Niet echt prestaties waarvan je screenshots wilt mailen naar je vrienden dus. Voor Patience en Mahjong zijn de hobbels die je moet nemen overigens ook nauwelijks met het oog waarneembaar. Maar wie weet? Misschien dat de doorgewinterde gamer in de toekomst ook op zijn tandvlees wordt getest door Microsoft Windows 8. Als grootmacht in de consolewereld zijn ze intussen wel bekend met onze wensen, toch?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch