Menu Premium

Windows 10 laat je vanaf nu V-Sync uitzetten

Rik Koning 10/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

V-Sync is al enige tijd een populair discussiepunt onder gameliefhebbers. Sommige mensen zweren nog altijd bij de voordelen ervan, terwijl anderen vinden dat het een achterhaald concept is. Microsoft heeft V-Sync tot nog toe als standaard feature van Windows 10 gehanteerd, maar daar komt nu verandering in. In de update van vandaag geeft Microsoft de mogelijkheid om deze techniek uit te schakelen.

Mocht je überhaupt niet weten wat V-Sync inhoudt; het is een techniek waarbij de framerate output van je grafische kaart gesynchroniseerd wordt met de framerate van je monitor. Over de technische details zullen we even niet uitwijden, maar het grootste doel van deze techniek is het voorkomen van screen tearing. Dat wil zeggen dat een monitor opgesplitst wordt in twee verschillende frames, waardoor een streep te zien is op de plek van de overgang.

Met het unlocken van de framerate hoopt Microsoft dat Windows 10 nog vloeiender zal worden en minder lag zal hebben. Daarnaast is ook ondersteuning toegevoegd voor Nvidia G-SYNC en AMD FreeSync, waarbij je monitor en videokaart direct met elkaar in contact staan. Deze functie moeten overigens wel zowel je scherm als je videokaart ondersteunen, mocht je er gebruik van willen maken.

Bron: VG24/7

Windows 10 laat je vanaf nu V-Sync uitzetten

Windows 10 laat je vanaf nu V-Sync uitzetten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch