Menu Premium

Wii U verkoopt 666 procent meer in het Verenigd Koninkrijk

Karim Shehata 02/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week was een grote week voor de game-industrie. Niet alleen kende Gamekings Studio haar laatste drie geopende dagen, maar ook verschenen Watch Dogs en Mario Kart 8 vorige week voor de consoles, alhoewel laatstgenoemde titel natuurlijk een exclusieve titel is voor de Wii U. Beide titels deden het erg goed in hun eerste week: waar Watch Dogs record na record brak, lijkt Mario Kart 8 de titel te zijn die de Wii U wat lucht geeft. Dit blijkt in ieder geval uit de verkoopcijfers in Groot-Brittannië, want de Wii U verkoopt 666 procent meer in het Verenigd Koninkrijk.

Dat dit alles te maken heeft met Mario Kart 8 is natuurlijk duidelijk. Zo’n 82 procent van al deze verkochte Wii U’s betroffen het Mario Kart 8 Premium Pack, waardoor Nintendo dus even opgelucht adem kan halen. Naar verwachting zijn het namelijk niet alleen de gamers in Groot-Brittannië die massaal naar de winkels zijn getrokken om een Wii U te halen voor deze game, maar is ook de rest van de wereld deze week wat enthousiaster geworden van Nintendo’s console.

Het is overigens niet alleen Mario Kart 8 wat de klok slaat, want ook Watch Dogs doet het erg goed. Deze game brak al de records binnen Ubisoft zelf en nu breekt het ook records in het Verenigd Koninkrijk. Zo is Watch Dogs de beste Ubisoft-launch ooit in het Verenigd Koninkrijk en komt daarmee binnen op nummer 17 van grootste launches in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast kan Ubisoft zeggen dat Watch Dogs de bestverkopende nieuwe IP is in haar eerste week in het land aan de andere kant van de Noordzee, want eerder was dat nog Rockstar’s L.A. Noire. De meeste exemplaren van Watch Dogs werden weggezet op de PlayStation 4 en dat deed ook de verkoopcijfers van Sony’s console goed, als deze niet al goed genoeg waren.

De week beginnen we dus met relatief goed nieuws, want de Wii U lijkt er in ieder geval voor even bovenop te gaan komen. Daarnaast zijn de verkoopcijfers van Mario Kart 8 en Watch Dogs zeer goed te noemen in het Verenigd Koninkrijk en meestal verschillen deze niet zoveel van de rest van West-Europa en de Verenigde Staten. Laten we hopen dat de Wii U de boost heeft gekregen die het verdient en dat Watch Dogs ze lekker weg blijft zetten op onder meer de PlayStation 4. Laatstgenoemde game is overigens ook beschikbaar voor de PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One en de PC. Opmerkelijk genoeg volgt een Wii U-versie later dit jaar.

Wii U verkoopt 666 procent meer in het Verenigd Koninkrijk

Wii U verkoopt 666 procent meer in het Verenigd Koninkrijk

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch