Menu Premium

Wii U “niet van hetzelfde niveau” als PS3 en Xbox 360

Gamekings Redactie 04/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens verschillende anonieme ontwikkelaars is de nieuwe hardware van Nintendo toch niet zo krachtig als de huidige generatie consoles.

Uit een onderzoek van GamesIndustry onder verschillende ontwikkelaars die aan Wii U titels werken, blijkt dat ze geen van allen echt enthousiast waren over het nieuwe speeltje.

“Het zit niet op hetzelfde niveau als de PlayStation 3 of de Xbox 360”, vertelde een bron. Een andere bron wist te vertellen dat “het niet de kracht heeft om dezelfde graphics neer te zetten. Er zijn niet evenveel shaders, het is niet zo behendig en over het algemeen loopt hij achter”. Niet alles is gelukkig negatief. Dezelfde tweede bron vertelde namelijk dat er ook bepaalde dingen beter zijn ingericht en dat het vooral komt door moderner design.

Een andere bron zag het idee van een tablet controller niet zitten. “Het hele idee achter een tablet controller is dat je er maar een zult hebben, dat je er maar een zult gebruiken en dat het niet onafhankelijk zal zijn. De hoofdconsole zal aan moeten staan en je zult binnen een bepaalde afstand moeten blijven. Andere controllers zijn simpelweg Wiimotes of andere Wii controllers. Ze kunnen de vorm wel aanpassen, maar in essentie is het dezelfde controller.”

Nu gaat het hier natuurlijk wel om anonieme bronnen, waardoor we nooit zeker kunnen zijn of deze uitspraken wel echt zijn. Ze zouden natuurlijk simpelweg verzonnen kunnen zijn, aangezien er geen manier is om ze na te trekken. Denk jij hetzelfde als deze vooral negatieve ontwikkelaars of zie jij de toekomst van de Wii U wat rooskleuriger in?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch