Menu Premium

Wii U krijgt van distributeur Amazon een releasedatum en prijskaartje

Gamekings Redactie 04/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wii U krijgt van distributeur Amazon een releasedatum en prijskaartje. Nintendolife heeft ontdekt dat bij Video Product Distributors, afgekort VPD, de Wii U zijn weg al naar de schappen heeft gevonden. Interessant hierbij is de vermelding van zowel prijs als datum, waarvan beiden nog niet officieel door Nintendo naar buiten zijn gebracht.

VPD zal voor veel lezers niet zo heel bekend in de oren klinken, maar zij voorzien online warenhuizen zoals Amazon, Blockbuster en Overstock van hun voorraden. Geen kleine jongen dus, maar dat betekent nog niet per se dat de informatie hoeft te kloppen en we raden je dus aan een slag om de arm te houden.

Afijn, zoals vermeld op de site de datum en prijs voor Noord-Amerika:

  • WIIU SYSTEM – GM – 11/11/12 $249.99
  • WIIU SYSTEM W/ – GM – 11/11/12 $299.99
  • WIIU SYSTEM 349 W/ – GM – 11/11/12 $349.99

Voor alle opties is 11 november volgens VPD dus de datum dat de Wii U in de huiskamers kan staan. Tussen haakjes zullen we daar Amerikaanse voor moeten zetten, omdat er eerder geruchten waren dat problemen bij de productie een wereldwijde launch in de weg zouden staan, en Europa pas in december aan de beurt is. Maar zo stapelen we wel een aantal geruchten op elkaar, en dan is een klein flesje zout bij de hand dus geen overbodige luxe.

Het basissysteem ligt volgens deze gegevens voor $249,99 in de verkoop, een prijs die zowel onder vriend en vijand van Nintendo toch als verassend scherp mag worden beoordeeld. Dan staan er nog twee hoger geprijsde pakketten aangeboden, waarvan de vermelde extra code onduidelijk maakt wat we hiervan mogen verwachten. Extra games of een extra controller? Wie het weet mag het zeggen. We zullen de telex in ieder geval goed in de gaten voor je houden, en zodra nieuwe informatie ons ten gehore komt laten we het je snel weten! Wat denk jij van deze geruchten? Klinklare onzin, of lijkt het je wel realistisch?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch