Menu Premium

Wii U is indie vriendelijker dan zijn voorgangers zegt Bit.Trip ontwikkelaar

Gamekings Redactie 13/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Wii U is indie vriendelijker dan zijn voorgangers zegt Bit.Trip ontwikkelaar Gaijin Games. Het team achter de Bit.Trip indie games heeft al heel wat samenwerkingen met consoles en handhelds achter de rug. Van telefoons tot de 3DS, PC en Wii. De makers van de retro stijl op ritme gebaseerde franchise hebben nu eindelijk een indie vriendelijke Nintendo console te pakken. Volgens Gaijin neemt het Japanse bedrijf indie games serieuzer met de Wii U.

Alex Neuse en Mike Roush, co-oprichters van Gaijin Games, zijn niet erg te spreken over het indie proces via WiiWare bij de voorganger van de Nintendo console. “Het was gewoon vreselijk. Ik vind het niet gek dat indies niet naar WiiWare zijn gegaan”, aldus Roush. Nintendo liet alleen toe dat WiiWare ontwikkelaars gecomprimeerde afbeeldingen van 144 x 90 pixels op de service gebruikten. “Hoe kun je je software verkopen met een afbeelding van zo’n grootte?”

Volgens zijn partner was het gevoel daardoor sterk dat Nintendo de mogelijkheid om gamers digitaal software te laten kopen niet serieus nam. Gelukkig voor de indie liefhebbers en teams, en natuurlijk Nintendo zelf, lijkt het deze keer beter te gaan.

In het eerste kwartaal van 2013 staat op de planning dat de nieuwste Bit.Trip game, Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien, te koop komt te staan in de Wii U eShop. Volgens Roush en Neuse is de console een stuk makkelijker om voor te ontwikkelen en is het online games shoppen flink vooruit gegaan. “Ik maak geen games zodat mensen ze niet vinden en het moeilijk is om de games te kopen. Ik maak games zodat mensen ze spelen en plezier hebben. Als mensen de games niet kunnen kopen, is er ook geen plezier.” Roush heeft al een goede band met de eShop, vooral omdat het makkelijk is te gebruiken en het systeem vriendelijker is voor gamers.

Toch niet te vergeten, voegt Neuse nog toe, is dat Nintendo deze functie niet uit het oog moet verliezen. Als er geen reclame voor gemaakt wordt, is het stil bij de digitale winkels en valt het systeem dood. Vooral na het geklooi met WiiWare mag er best duidelijk gemaakt worden dat eShop in ieder geval wel goed werkt.

Wii U is indie vriendelijker dan zijn voorgangers zegt Bit.Trip ontwikkelaar

Wii U is indie vriendelijker dan zijn voorgangers zegt Bit.Trip ontwikkelaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch