Menu Premium

Westerse interesse in de PS Vita TV is groter dan Sony verwachtte

Gamekings Redactie 20/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Om en nabij anderhalve week geleden werd door Sony de PS Vita TV aangekondigd. In eerste instantie was het niet geheel duidelijk wat het apparaat is, maar nu we het een tijdje hebben zien sudderen weten we eindelijk meer. Dit zorgt er gelijk voor dat het enthousiasme een stuk groter wordt. Ondanks dat er geen planning zijn voor een release buiten Japan, is de westerse interesse in de PS Vita TV is groter dan Sony verwachtte. Een wereldwijde release wordt dan ook steeds sterker overwogen.

In eerste instantie leek het erop dat de PS Vita TV een apparaatje is dat ervoor zorgt dat je vanaf je PS Vita games kunt spelen op een televisietoestel. De PS Vita zelf heeft namelijk niet de mogelijk om dat te doen, door het missen van een aansluiting die het mogelijk maakt. Uiteindelijk bleek de vork anders in de steel te zitten dan gedacht, want de PS Vita TV is een op zichzelf staande console. In de praktijk is ‘t hetzelfde principe als een PS Vita zelf, maar dan zonder scherm en touch-controls en met de mogelijkheid PS Vita-games op de TV te spelen. Niet met de PS Vita zelf, maar met een PlayStation 3- of PlayStation 4-controller.

Daarnaast is het mogelijk om PlayStation 4-games te streamen naar de televisie waar de PS Vita TV op aangesloten is. Mocht je meerdere televisies in huis hebben, zorgt het ervoor dat je alleen de PS Vita TV hoeft te verslepen om ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld op je slaapkamer kunt spelen, terwijl de PlayStation 4 zelf in de huiskamer staat.

Dat Japanners enthousiast worden van gadgets als deze wisten we al, maar nu blijkt dat iedereen over de gehele wereld blij werd van deze aankondiging. Volgens Sony Japan’s Masayasu Ito gaan ze nu serieus overwegen om de PS Vita TV ook naar de rest van de wereld te brengen. “Natuurlijk denken we na over een release buiten Japan. Het is vooral een kwestie van timing, gezien we moeten kijken naar welke andere diensten er zijn in de Verenigde Staten en Europa, en of we daar wel een dienst aan moeten toevoegen”, aldus Ito.

Ze hebben bij Sony blijkbaar nog geen haast om de PS Vita TV ook hier uit te brengen, maar het enthousiasme van de fans heeft ze tenminste wel wakkergeschud.

Westerse interesse in de PS Vita TV is groter dan Sony verwachtte

Westerse interesse in de PS Vita TV is groter dan Sony verwachtte

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch