Menu Premium

We kunnen vanaf vandaag met demo System Shock-remake aan de slag

Emiel 28/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Developer Nightdive heeft donderdag een demo van System Shock-remake online gezet op Steam en GOG.com. De ontwikkelaar startte in 2016 een Kickstarter om dit project te financieren. Dat is ze gelukt. De ontwikkelaar haalde maar liefst 1,35 miljoen dollar op om deze remake werkelijkheid te maken. De game had al in 2017 uit moeten komen, maar dat is dus niet gelukt . De ontwikkelaar was eenvoudigweg niet tevreden met het toen behaalde resultaat. De studio koos er daarop voor om complete onderdelen van de game opnieuw te produceren.

Waar ging System Shock ook alweer over?

In System Shock speel je een hacker die gepakt is toen hij bestanden uit een ruimteschip wilde jatten. Eenmaal vast wist deze persoon een deal te sluiten met de cipiers. Voor zijn vrijheid moest hij het besturingssysteem van de gevangenis hacken. Na de daad wordt de hacker in een coma gebracht om de verwondingen die hij opgelopen heeft bij de actie te helen. Op het moment dat hij uit zijn coma ontwaakt, blijkt dat het besturingssysteem kwaadaardig geworden is en de complete gevangenis overgenomen heeft. Iets dat natuurlijk weer eens gefikst moet worden. De game wordt buiten het plot om geroemd door de vrijheid die het de speler bood bij de aanpak van dit probleem. Ook vormt deze game een van de inspiraties voor Ken Levine’s Bioshock serie.

Er zou toch ook een derde deel komen?

Er is 2015 ook een derde deel in de serie aangekondigd. Deze zou ontwikkeld worden door Otherside Entertainment. Sindsdien is het echter ongemakkelijk stil gebleven rondom het spel. Laatst is er via het Twitter account van de ontwikkelaar naar buiten gekomen dat het Chinese Tencent de ontwikkeling van de game heeft overgenomen. Dus wie weet is er nog hoop. Trouwe fans zitten namelijk al meer dan twintig jaar te wachten op een nieuw deel in deze franchise.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch