Menu Premium

‘Binnen zes maanden na de release Pokémon, Mario en Zelda op de NX’

Suzanne de Jong 04/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ondanks dat er tot op het moment van schrijven nog niet eens een duidelijke releasedatum is voor de Nintendo NX, lijkt het er wel op dat de eerste zes maanden van de nieuwe Nintendo-console goed gevuld gaan worden. Zo zijn er bronnen die gesproken lijken te hebben met Nintendo waaruit blijkt dat binnen zes maanden Pokémon, Mario en Zelda op de NX zullen verschijnen.

Het lijkt er tot nu toe op dat de NX in maart volgend jaar in de schappen moet komen te liggen en we verwachten tijdens de Tokyo Game Show in september een duidelijke onthulling van de nieuwe console. Het is natuurlijk al lang en breed bekend dat Zelda: Breath of the Wild in 2017 op de NX en Wii U zal gaan verschijnen, maar mogelijke Pokémon en Mario titels zouden de releaseperiode natuurlijk meer glans geven.

Zelf zegt Game Freak, de developer achter de Pokémon-franchise, inderdaad eraan te werken om Pokémon naar de NX te brengen. Het is alleen niet bekend of dit een port betreft van een bestaande Pokémon-game, of dat het een geheel nieuw project is. Het lijkt er dus ook op dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Mario-game voor de NX, er zijn tot nu toe alleen totaal geen details over bekend. Nintendo weet hun zaken duidelijk dus goed geheim te houden.

Als het gaat om third-party developers die zich gaan intzetten voor de NX zijn er nog niet veel namen bevestigd. Zo weten we dat Just Dancy 2017 en Project Sonic naar de NX gaan komen. De onbekende bron die de NX al heeft mogen checken en dus duidelijk goed in gesprek is geweest met Nintendo, zegt zelf het volgende over de tot nu toe mysterieuze console:

“It’s a bit of a novelty, but a good one. It won’t appeal to PS4 fans. Nintendo seems set on trying to upgrade smartphone gamers. That’s going to be a big job for the marketing department”.

Denk jij dat Nintendo met de NX weer het succes weet te vergaren zoals vanouds, of is het Japanse bedrijf zijn glorie kwijt op het gebied van hwardware? Deel je mening in de comments en laat uiteraard weten naar welke first-party titel van Nintendo jij het meest uitkijkt!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch