Menu Premium

Watch Dogs 2 draait slechter op de PS4 Pro dan op de gewone PS4

Karim Shehata 15/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week berichtten we dat Skyrim: Special Edition op de PS4 Pro minder lekker loopt dan op de gewone PlayStation 4. Ook The Last of Us: Remastered bleek hier last van te hebben, maar als het alleen voor die twee games zou gelden, zou je kunnen zeggen dat de schade redelijk beperkt blijft. In tegenstelling tot deze remasters, kunnen we nu een nieuwe game aan dit rijtje toevoegen, namelijk Watch Dogs 2.

Op de normale PlayStation 4 draait de open-wereld game van Ubisoft als een zonnetje op 30fps, maar de PS4 Pro weet deze framerate niet zo goed vast te houden. Alhoewel je in het grootste deel van de game nergens last van hebt en de game in een upscaled resolutie van 1800p pleuris mooi kunt spelen, wil de game nog weleens zeer irritant gaan stotteren als er teveel op het scherm gebeurt. Denk dan vooral aan politieachtervolgingen waarbij een helikopter betrokken is.

Ook op 1080p-schermen komt dit probleem voor met de PlayStation 4 Pro, waardoor Digital Foundry – een onderdeel van Eurogamer dat dit onderzoek doet – zich pijnlijk genoeg afvraagt wat het hele punt is van een PS4 Pro, als de performance juist afneemt bij bepaalde games. Hier wordt wel bij vermeld dat games als FIFA 17, Battlefield 1 en Call of Duty: Infinite Warfare als een zonnetje draaien op Sony’s krachtigere versie van de PlayStation 4.

Maak jij je zorgen om de PS4 Pro, of moeten ontwikkelaars gewoon nog even wennen aan de kracht van de nieuwe PlayStation 4? Drop je gedachten in de comments!

Bron: Digital Foundry (Eurogamer)

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch