Menu Premium

Warren Spector trots op muzikale Epic Mickey 2

Gamekings Redactie 02/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gamedesign veteraan Warren Spector is trots op de muzikale cutscenes in Epic Mickey 2, hij moet alleen de rest van de wereld nog overtuigen.

In Disney films staan we niet raar te kijken van een muzikaal nummertje hier en daar, maar binnen onze geliefde game industrie is deze muzikale noot nog niet aangeslagen. Warren Spector en Epic Mickey 2 willen hier verandering in brengen. Tijdens meerdere cutscenes in Epic Mickey 2 kunnen gamers genieten van muzikale hoogstandjes. Dit nieuws heeft menig gamer en zelfs de hoge piefen van Disney van slag gebracht. Spector had deze reactie niet verwacht: “When we announced the game, I sort of threw it out there, because I’m so proud and so happy. I saw the look of fear in people’s eyes. I’m like, what the heck is going on? Doesn’t everybody love musicals? I realised I had to explain things.”

In zijn verklaring stelt Spector dat de muzikale cutscenes niet interactief zijn en overgeslagen kunnen worden met een druk op de knop. Het hele musical-idee is een experiment, zegt Spector en hij hoopt hiermee een basis te leggen voor een musical mechaniek wat gebruikt kan worden in toekomstige games. Volgens Spector zijn 70% van de Disney leidinggevenden enthousiast en de andere 30% behoorlijk sceptisch. Hij denkt dat dit te maken heeft met het feit dat hij nog niet helemaal duidelijk is geweest over wat er verwacht kon worden. Dit wil hij daarom rechtzetten en roept iedereen op om relaxed te blijven: “I want everybody to just take a chill pill and relax about this. I’m not going to make you sing into a microphone. I’m not going to make you dance in front of your TV. I’m not going to make you beatmatch. This is just a fun way to honour a part of Disney’s history. If you don’t like that part of Disney’s history, skip it.”

De muzikale hoogstandjes verschijnen dus alleen in te skippen cutscenes en je hoeft niet bang te zijn dat je voor gek staat met een microfoon in je klauwen. Wat vind jij van deze nostalgische Disney ervaring door middel van de muzikale cutscenes?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch