Menu Premium

Warhammer 40K: Dark Millennium geen MMO meer

Gamekings Redactie 30/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Stond jij te popelen om je handjes vuil te maken aan een MMO in het Warhammer universum? Slecht nieuws, deze is namelijk door THQ stopgezet.

THQ heeft bekend gemaakt dat Warhammer 40.000: Dark Millennium Online niet langer een MMO is. “De game wordt hervormd naar een uitgebreide single player en online multiplayer ervaring met robuuste digitale content en community features”, aldus THQ. Deze switch is niet alleen triest voor MMO fans, ook een groot aantal THQ werknemers komen hierdoor op straat te staan.

De twee THQ studios die bezig zijn met Dark Millennium zullen flink moeten inkrimpen. Vigil Games in Austin, Texas, zijn waarschijnlijk 79 werknemers lichter en Relic Entertainment in Vancouver zal 39 werknemers slecht nieuws geven. Dit zijn in totaal een dikke 118 werknemers die hun CV opnieuw moeten updaten. Brian Farrel, THQ president en CEO, geeft aan dat ze een lange tijd naar een partner hebben gezocht om Dark Millennium uit te geven. De stijgende kosten en oplopende problemen hebben de MMO uiteindelijk de kop gekost en de uitgever was genoodzaakt om het plan van de game te veranderen.

Brian Farrel denkt dat ze met de switch van een MMO naar een single en multiplayer game de juiste beslissing hebben genomen voor henzelf, maar ook voor de gamers die liefde hebben voor de Warhammer franchise.

Het team van Vigil games gaat verder met Dark Millennium en is daarnaast bezig met de finishing touches voor Darksiders 2. Relic Entertainment sluit het boek Dark Millennium en legt zijn focus op Company of Heroes en Warhammer 40.000: Dawn of War.

Verdere details over Warhammer 40.000: Dark Millennium blijven voorlopig uit, maar er wordt binnenkort meer bekend gemaakt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch