Menu Premium

Warframe Chief Operations Officer over crunch en ontwikkeling

Dansky 10/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Crunchtime. Het oude fenomeen wat steeds meer in de schijnwerpers staat binnen de game-industrie is een hot topic. Van developers wordt steeds meer verwacht dat zij een standpunt innemen over crunch en hoe zij daarmee omgaan binnen hun bedrijf. Zo ook Digital Extremes, bekend van Warframe.

Warframe & crunch

Sheldon Carter, Chief Operations Officer (COO), van Digital Extremes heeft in een interview met Eurogamer vertelt hoe hun bedrijf met crunch omgaat. Kort gezegd gaat Digital Extremes om met de development van Warframe, wat constante updates nodig heeft, als een marathon en niet een sprint.

Ontwikkelingsproces

Volgens Sheldon is het ontwikkelingsteam van Warframe gezegend met hun eigen evenement: TennoCon. Hier laat Digital Extremes al haar toekomstige releases en ideeën zien en hierdoor hebben zij alleen op deze datum écht iets nodig voor de fans. De rest van de data en evenementen kunnen min of meer allemaal worden verschoven wat veel rust brengt.

Eén van de redenen dat Warframe al zo lang bestaat is omdat, zoals hierboven vermeld, Digital Extremes het ontwikkelingsproces als een marathon ziet en niet een sprint. Als zij zouden sprinten, lees crunchen, zouden key developers uit kunnen vallen. En waar is een development studio zonder haar developers? Precies, nergens. Naast dat dit goed is voor de developers is het ook goed voor het business model van Warframe. Door het constante updaten blijft de game relevant wat blijkt uit het zevenjarig bestaan.

Beter voor de industrie?

Zoals laatst ook besproken in EvdWL (start 1:15:30) wordt crunch soms ingezet als middel om het spreekwoordelijke kaf van het koren te scheiden. Als je hebt gecrunchd mag je wel naar de feestjes. Heb je dat niet gedaan dan mag je niet. Eén fan van Warframe heeft in ieder geval zijn mening uitgesproken over crunch bij de ontwikkeling van Warframe. Op Reddit liet hij weten dat gezondheid belangrijker is dan een game. Bijna 6000 andere gebuikers waren het met hem eens.

Ethisch gezien mag er dus heel veel gevonden worden over crunch. Spuw je gal beneden in de comments, of verdedig de crunchtime!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch