Menu Premium

Warface op de Xbox 360 stopt er mee

Gamekings Redactie 02/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Warface kwam een tijd geleden op de markt als een free-to-play shooter en in het begin leek het allemaal vrij goed te gaan. Helaas mocht het succes niet lang duren, want Warface op de Xbox 360 stopt er mee.

Op 22 april 2014 kwam Warface naar de Xbox 360 als een beta-game. Helaas duurt het geluk van deze shooter minder dan een jaar. Vandaag maakte ontwikkelaar Crytek wereldkundig dat Warface er mee stopt. Wat de precieze reden is van deze plotselinge actie is niet bekent gemaakt. Wel laat het bedrijf weten dat het vanaf nu niet meer mogelijk is om je aan te melden bij de game. Voor spelers die nog steeds fanatiek bezig zijn, is er nog een klein beetje ruimte, deze kunnen namelijk doorspelen tot 1 februari 2015, maar dan is het helaas ook voor hun afgelopen. ‘Kredits’ die je in het bezit hebt als speler kunnen tot de laatste dag worden opgemaakt, maar daarna verwijst Crytek je toch echt door naar de PC-versie van de game.

Ruim een jaar geleden werd Crytek er van beschuldigd zijn werknemers niet te betalen. Dit nieuws ging als een vlammetje door de gamewereld en al snel moest het bedrijf andere activiteiten waarmee zij bezig waren staken. Eerder werd ook een nieuwe IP genaamd Homefront doorgeschoven naar Deep Silver, omdat Crytek stopte met de ontwikkeling.Ondertussen is het verhaal rondom Crytek en het stoppen met Warface één groot mysterie verpakt in een raadsel. Het is te hopen voor Crytek dat zij hun kop boven water kunnen houden, maar na een jaar als 2014 is het ook reëel om te denken dat dit niet gaat lukken. Voor al het personeel en de game-industrie is in ieder geval te hopen dat het snel goed gaat met deze firma.

Voor alsnog zijn er geen signalen dat de PC ondersteuning voor Warface er ook mee stopt. Deze versie draait nog gewoon door. Welke richting dit dilemma ook op gaat, als er niet snel iets veranderd aan de situatie van Crytek, dan ziet het er helaas niet heel erg rooskleurig uit.

Bron: GameInformer

Warface op de Xbox 360 stopt er mee

Warface op de Xbox 360 stopt er mee

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch