Menu Premium

Warcraft 1 en 2 krijgen geen remaster omdat Blizzard de games niet meer tof vindt

Roy de Keijzer 08/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de BlizzCon 2016 kregen Blizzard fans zoals ieder jaar weer de kans om vragen te stellen aan de hoge piefen bij Blizzard. Dit jaar was het alweer de 25e editie. Tijdens dit evenement stelde een fan de vraag over er plannen zijn voor een remaster van Warcraft 1 of Warcraft 2. En wat blijkt? Warcraft 1 en 2 krijgen geen remaster. Blijkbaar ziet Blizzard het voorlopig niet zitten om oud succes te herkauwen.

“Helaas gaat een remaster niet gebeuren”, zo liet Frank Pierce, de mede-oprichter van Blizzard, tijdens de Blizzcon weten. “We hebben wel toegang tot al onze oude projecten en ook de beschikking over de originele source-codes. Maar helaas is het zo dat het erg lastig is om dat oude spul te ontgrendelen en uit te zoeken hoe het allemaal ook alweer werkt. We zijn het allemaal weer vergeten, omdat we oud zijn,” zei Pierce.

“We hebben wel mensen aan het werk gezet die gepassioneerd met het idee aan de haal zijn gegaan. Ze hebben de oude codes opgegraven en weer werkend weten te krijgen en hebben het opnieuw gespeeld,” zo vertelde Pierce verder. “Warcraft: Orcs & Humans was geweldig voor haar tijd, maar is in de hedendaagse wereld gewoon niet meer zo leuk als het toen was. We willen liever de focus houden op de huidige games of het ontwikkelen van een nieuwe IP dan die oude fossielen opgraven”. Daaraan voegde bedrijfsbaas Mike Morhaime nog vlug aan toe: “Op dit moment!”

Ben jij één van die Blizzard fans die graag een Warcraft 1 of 2 remaster zou willen zien? Of wil je liever nieuwe games van Blizzard spelen? Laat het weten in de comments!

Bron: VG24/7

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch