Menu Premium

Volgens SOE willen gamers dat alle MMO’s free-to-play zijn

Karim Shehata 03/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren maakte Georgeson, development director voor EverQuest Next bij Sony Online Entertainment, bekend dat de ontwikkelaar zeer geïnteresseerd is in Virtual Reality voor bijvoorbeeld EverQuest Next. Nu heeft de man in een interview met IGN nog meer uitspraken gedaan en voor de gamer die niet al te veel geld op zak heeft, zijn dit mooie uitspraken: volgens SEO willen gamers dat alle MMO’s free-to-play zijn.

De man zegt daar wel meteen bij dat er in principe niets mis is met abonnementsmodel dat veel MMO’s nog steeds hanteren, waardoor Georgeson dus niet per definitie de aanval opent op games als World of Warcraft of het recentere The Elder Scrolls Online. “Er is niets mis met het abonnementsmodel. Ik heb zelf een scherpe mening die ik durf te delen omdat ik zeer zeker ben van mezelf”, begint Georgeson, die dus zeker lijkt te zijn van zijn zaak. “Ik denk dat free-to-play de manier is waarop gamers hun MMO’s willen spelen. Wanneer we namelijk on onverhoopt niet zo’n goede game maken en de speler niet genoeg entertainen, verdienen we geen cent”, aldus de development director voor EverQuest Next.

De man zet zijn mening kracht bij door later in het interview het maken van games te vergelijken met straatartiesten: “We zijn praktisch straatartiesten. We zingen en dansen en daardoor gooien mensen centen in de hoed. Ik denk dat games ook zo moeten zijn, want alles wat je van te voren betaald voor een game – waardoor je dus een gok neemt – krijg je niet meer terug”. Alhoewel de vergelijking misschien wat scheef is, heeft de man natuurlijk wel een punt. Toch is en blijft het een kunst om een goede free-to-play game neer te zetten en ervoor te zorgen dat de mensen die wel gewillig zijn geld uit te geven aan een game niet een enorme voorsprong hebben op de spelers met een minder dikke portemonnee. Laten we dus hopen dat dit model straks ook gewoon goed werkt voor EverQuest Next.

Volgens SOE willen gamers dat alle MMO's free-to-play zijn

Volgens SOE willen gamers dat alle MMO’s free-to-play zijn

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch