Menu Premium

Volgens Miyamoto hebben third-parties inspiratie nodig

Gamekings Redactie 06/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Grootvader van Mario, Shigeru Miyamoto, functioneert tegenwoordig als ambassadeur voor third-party-ontwikkelaars- en uitgevers. Volgens Miyamoto hebben third-parties inspiratie nodig, geen kennis. Met de Wii U releasedatum in zicht, lijkt het alsof Nintendo zijn pijlen telkens meer aan het richten is op de third-party titels.

In een interview met IGN laat Miyamoto dan ook weten dat het zijn taak is om de derden enthousiast te houden, in plaats van behoedzaam ten opzichte van Nintendo ’s nieuwe stukje hardware. Mr. Mario laat er geen gras over groeien en stelt dat het zijn rol is om te inspireren, niet onderwijzen.

“Wanneer het aankomt op technologieën, technieken en vaardigheden die nodig zijn om te werken met de Wii U en eventueel andere dingen die wij kunnen bieden, geloof ik dat de meeste ontwikkelaars wel voorzien zijn. Ze weten hoe ze dit moeten aanpakken. Ze zijn altijd vaardig en hebben waarschijnlijk andere know-how dan die wij bij Nintendo hebben. Daarom ontstaat er vaak een misverstand. Alsof Nintendo als enige een bepaalde speciale know-how heeft en omdat Nintendo deze geheime en unieke protocollen niet deelt met anderen, zijn third-party uitgevers er niet in geslaagd om epische en unieke gameplay op Nintendo hardware uit te brengen. Maar dit is totaal niet het geval,” aldus Shigeru Miyamoto.

De beste man erkent dat de Wii’s eigenaardigheden, de unieke besturing, het moeilijk maakte voor titels van multi-platform ontwikkelaars. Hij laat daarom weten dat het zijn taak is om diezelfde bedrijven te overtuigen om de Wii U een kans te geven, ondanks de bijzondere hardware toepassingen. Hij wil hierbij geen deskundige hulp aanbieden: “Ik denk niet dat het verstrekken van speciale technologieën, know-how of skills de situatie gaat veranderen, omdat ik begrijp dat de meeste third-party-ontwikkelaars dit al lang in huis hebben.”

Het lijkt er dus op dat de Wii U zijn kleine broertje voorbij gaat op veel vlakken, maar dat Nintendo-liefhebbers wellicht ook eens kunnen genieten van een flinke portie third-party ondersteuning. De Wii U knalt op 30 november de schappen in en moet een frisse wind door de console markt blazen. Denk jij dat third-party uitgevers de Wii U op lange termijn gaan ondersteunen?

 Volgens Miyamoto hebben third-parties inspiratie nodig

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch