Menu Premium

Volgende Call of Duty komt naar next-gen volgens CV

Gamekings Redactie 26/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het Curriculum Vitae van Infinity Ward’s lead engineer, Andrew Aye, suggereert dat de volgende Call of Duty naar de next-gen komt. Volgens Andrew’s CV, is hij bezig met een ‘unannounced’ titel die in 2013 moet verschijnen. Dit kan natuurlijk nog van alles betekenen, maar gekeken naar de voorgaande releases betreft dit in alle waarschijnlijkheid Call of Duty: Modern Warfare 4.

Waar het echt interessant wordt, is bij de verschillende platformen waar de voorlopig nog mysterieuze titel op verschijnt. Naast de Xbox 360, PlayStation 3 en PC DirectX 11 staat de beruchte afkorting ‘TBA’. Dit kan twee dingen betekenen: Infinity Ward komt met een Modern Warfare 4 Wii U-versie op de proppen of ze zijn bezig met een next-gen-versie voor de nieuwe consoles van Microsoft en Sony. Daarnaast laat Andrew’s CV weten dat hij druk bezig is met ‘support game’ en ‘engine development’, en daarbij tevens verantwoordelijk is voor de technische directie en design voor een nieuwe high-end DX11 code basis. Dit kan inhouden dat de nieuwe Call of Duty van Infinity Ward een totaal andere game gaat worden dan de huidige generatie, hetzelfde gold namelijk voor Call of Duty 2 die ook de overstap maakte naar een nieuwe generatie consoles.

Het is natuurlijk komkommertijd in game-land dus de geruchtenmolen staat flink te draaien, maar dat betekent niet dat het minder leuk is om te speculeren. Dus wat denk jij? Wordt 2013 inderdaad het jaar van de next-gen consoles en krijgen we als klap op de vuurpijl een compleet vernieuwde Call of Duty voorgeschoteld?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch