Menu Premium

VLC Media Player komt deze zomer naar de Xbox One

Yannick van Doorn 21/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met de komst van Windows 10 op de Xbox One zijn er in november 2015 nieuwe deuren geopend voor ontwikkelaars. Met Windows 10 rolde namelijk ook het Universal Windows Program (UWP) uit over de console die het mogelijk maakt om apps op alle door Windows 10 gedreven systemen – zoals desktops, laptops, mobiele apparaten, de HoloLens én Xbox One – te kunnen draaien. Een van die apps betreft VLC Media Player.

Windows kondigde recent al aan dat alle Xbox One-consoles in development kits veranderd kunnen gaan worden. Door de console in Dev Mode te zetten, kan je uiteindelijk UWP games en apps gaan testen. Deze functie is op dit moment alleen nog als preview beschikbaar, maar zal deze zomer officieel gelanceerd gaan worden. VLC Media Player is één van deze UWP-apps, een populaire gratis media player die compatibel is met bijna alle mediabestandsformaten. De aankondiging van VLC Media Player is een voorbeeld van de voordelen die het UWP-programma kan gaan bieden.

De eerste versie van VLC Media Player zal volgende week verschijnen. Xbox One-gamers kunnen de app dan uitproberen in de Dev Mode, welke overigens nu ook in een vroege fase zit. Als alles volgens plan gaat, zal VLC Media Player dan deze zomer, tegelijkertijd met de volledige versie van Dev Mode, volledig beschikbaar zijn op Xbox One.

UWP heeft de potentie om het publiceren van apps op de Xbox One een stuk makkelijker te maken. Een goede ontwikkeling? Laat ons weten wat je ervan vindt.

Bron: Polygon

VLC Media Player komt deze zomer naar de Xbox One

VLC Media Player komt deze zomer naar de Xbox One

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch