Menu Premium

Vivendi koopt aandelen in Ubisoft en Gameloft

Gamekings Redactie 15/10/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Uitgevers van games, het zijn af en toe net echte bedrijven waar een hoop geld mee is gemoeid. Zo zijn Ubisoft Entertainment en Gameloft gewoon publieke bedrijven die hun plaatsje hebben op de aandelenmarkt. Vivendi heeft aandelen vervaardigd in Ubisoft en Gameloft. Hiermee is dit grote Franse bedrijf voor respectievelijk 6.6% en 6.2% eigenaar geworden van deze twee ondernemingen.

Bij de aankoop van de aandelen is een hoop geld gemoeid. Voor de aankoop van Ubisoft’s aandelen is maar liefst 140 miljoen euro neergeteld. Hiermee verovert Vivendi zijn positie in het gamelandschap terug, nadat het enkele jaren geleden de aandelen van Activision Blizzard de deur uit heeft gedaan. Vivendi is een grote investeerder die op allerlei vlakken internationaal handel bedrijft. Met de aankoop in aandelen hoopt het bedrijf de strijdt aan te kunnen gaan met andere grote concurrenten van Ubisoft, namelijk Activision en EA.

De aandelen van Ubisoft zijn na de aankoop van Vivendi als een raket omhoog geschoten met maar liefst 13%. Dit zorgt er voor dat het aandeel Ubisoft in dit jaar in totaal 60% hoger zijn komen te liggen. Je kan hierdoor wel stellen dat deze aankoop de concurrentie op scherp zet, zeker gezien de grote internationale portfolio van Vivendi.

Bron: Bloomberg

Vivendi koopt aandelen in Ubisoft en Gameloft

Vivendi koopt aandelen in Ubisoft en Gameloft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch