Menu Premium

Vivendi verkoopt resterend belang in Activision Blizzard

Erwin Prins 15/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voormalig grootaandeelhouder Vivendi heeft het resterend belang in Activision Blizzard van de hand gedaan. Met de 5,7% van de aandelen die het Frans media- en telecomconcern nog in bezit had, werd zo’n 1,1 miljard dollar opgehaald. Een aantal jaar geleden werd al bekendgemaakt dat Vivendi en Activision Blizzard definitief uit elkaar zouden gaan – een scheiding die nu dus helemaal is afgerond.

Ondertussen zit Vivendi op het gebied van investeringen niet stil. Hernieuwde interesse in de game-industrie zorgden er een aantal maanden geleden voor dat men, tot ongenoegen van Yves Guillemot, een aanzienlijk aandeel wist te bemachtigen in Ubisoft, van origine een familiebedrijf. Als reactie hierop bracht Ubisoft bij monde van zijn CEO direct een statement naar buiten, waarin hij zei dat “de intentie om onafhankelijk te blijven sterker dan ooit is”. Overigens heeft Vivendi ook nog een belang in Gameloft, een bedrijf dat zich voornamelijk richt op de mobiele gamemarkt.

Wat de verdere plannen van Vivendi zijn met haar belangen in de gamebedrijven, is niet bekend. Ubisoft is met miljoenenfranchises als Assassins Creed, Far Cry en de Tom Clancy-series tegenwoordig een geduchte tegenstander voor marktgiganten als Electronic Arts en Activision. Daarnaast manifesteert Ubisoft zich steeds meer als een allround mediabedrijf, met een Assassins Creed-film op komst en de ontwikkeling van animatieseries.

Bron: Bloomberg

Vivendi verkoopt resterend belang in Activision Blizzard

Vivendi verkoopt resterend belang in Activision Blizzard

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch