Menu Premium

Vivendi vergroot opnieuw aandeel in Ubisoft

Bas Boudewijn 29/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel games voor de meesten van ons leuk entertainment is, zit er natuurlijk ook een hele andere kant aan. Aan de zakelijke kant van het spectrum heeft het France mediaconcern Vivendi afgelopen week een belangrijke slag geslagen op de gamemarkt. De Franse Vincent Balloré heeft met Vivendi SA opnieuw zijn aandeel in de tevens Franse uitgever Ubisoft verhoogt tot maar liefst 17,7 procent.

Voor Vivendi SA, dat onder andere eigenaar is van Universal Records en de Franse televisiezenders van Canal+, is dit niet de eerste keer dat het de aandelen in de Franse gameontwikkelaar verhoogt. In oktober van vorig jaar verhoogde Balloré zijn aandeel in Ubisoft al met 6,6 procent naar 10,4 procent – destijds ging daar 438 miljoen euro aan gemoeid. Door deze aankoop ontstond er eind vorig jaar angst voor een overname binnen het bedrijf, door Ubisoft-baas Yves Guillemot beschreven als zijnde ‘onwelkom’. Hoewel het er met de aankoop van nieuwe aandelen op lijkt dat Vivendi SA de zaak van Guillemot toch wil overnemen, heeft Vincent Balloré Ubisoft ervan verzekerd in ieder geval voor het komend half jaar geen plannen hiertoe te hebben.

Als het er dan toch op aankomt dat Ubisoft onderdeel wordt van Vivendi, heeft de uitgever in ieder geval niet te doen met een onervaren speler op gamegebied. Eerder was Vivendi al grootaandeelhouder van Activision Blizzard, maar vorig jaar werden de laatste aandelen van die Amerikaanse gameontwikkelaar verkocht. Buiten de aandelen in Ubisoft bezit Vivendi ook een ruim percentage in Ubi’s zusterbedrijf, Gameloft. Gameloft wees eerder dit jaar nog een overnamebod van de eigenaar van Universal Records af.

Wat vind jij er van dat beursgerelateerde uitgevers deels of geheel worden overgenomen door grote bedrijven? Laat het ons even weten in de comments!

Vivendi vegroot opnieuw aandeel in Ubisoft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch