Menu Premium

Vivendi neemt nog meer aandelen Ubisoft over

Rens van Nerum 08/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wederom is Franse mediamagnaat Vivendi aandelen aan het overnemen van Ubisoft Entertainment. Het begint er sterk op te lijken dat Vivendi bezig is met een full-takeover.

Inmiddels bezitten ze al meer dan 25% van de aandelen van Ubisoft Entertainment. Nog niets is zeker maar het begint er sterk op te lijken dat Vivendi in volle gang is om Ubisoft Entertainment een aanbod te gaan doen om het bedrijf over te gaan nemen. Volgens de Franse wet is het namelijk verplicht om een aanbod voor overname te doen wanneer je 30% of meer van de aandelen van een bedrijf bezit. Ubisoft Entertainment heeft in ieder geval laten weten dat dit niet is wat ze willen.

Mocht Vivendi het bedrijf overnemen is het natuurlijk niet zeker wat dit voor de gebruiker zal betekenen, echter is Vivendi wel hard op weg sinds oktober vorig jaar om Ubisoft Entertainment zich eigen te maken. In de tussentijd hadden ze ook Gameloft in het vizier die door ze werd overgenomen. Ooit bezaten ze ook Activision Blizzard maar in 2013 werd dit verband verbroken en ging Blizzard toch zijn eigen weg vervolgen. Het lijkt erop dat Vivendi zich meer wilt mengen in de game-industrie, maar durven we nog niet zeker te zeggen wat hun uiteindelijke doel is.

Waar het schip uiteindelijke zal stranden, weten we nog niet. De tijd zal het leren. We hopen in ieder geval dat de games na een mogelijke overname net zo wreed zullen blijven!

Bron: Rockpapershotgun

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch