Menu Premium

Virtual Reality komt naar bijna elk huishouden volgens Oculus CEO

Gamekings Redactie 20/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Of je er nu een liefhebber van bent of niet: Virtual Reality gaat steeds meer een ding worden. Het is natuurlijk nog de vraag of het een gimmick is of een succes wordt, maar bij Oculus, uiteraard bekend van de Oculus Rift, geloven ze in het tweede. Virtual Reality komt naar bijna elk huishouden volgens Oculus CEO Brendan Iribe, wie dat aangaf in een interview met GamesIndustry International.

De website in kwestie sprak Iribe vorige week tijdens de E3 2014. Natuurlijk is het handig om als CEO van een bedrijf ook daadwerkelijk te geloven in je product en dat hij dat doet, komt dan ook niet als een verrassing. Het is echter wel interessant om te weten waarom hij zo in Virtual Reality gelooft en waarom hij met volle overtuiging beweert dat over een geregelde tijd iedereen om is en meedoet aan alles Virtual Reality gerelateerd.

“We werken nog steeds aan het platform dat Virtual Reality is en we sleutelen nog steeds aan de basis van de techniek en de hardware. Daarnaast bouwen we ook een ecosysteem en de content. Dat is ons deel, maar ook de community en ontwikkelaars moeten samenkomen en aan de slag gaan om geweldige content en ervaringen waar te maken. Wij moeten hen de benodigdheden geven om deze dan ook te kunnen maken en wanneer er échte VR-ervaringen zijn – dus geen ports van bestaande ervaringen – dan zijn we klaar om ook de consumentenmarkt te betreden”, aldus een enthousiaste Brendan Iribe. Volgens hem duurt het allemaal niet heel lang meer en gaan ze bij Oculus flink investeren in eigen, originele content.

Iribe beseft heel goed dat de huidige development kits nog niet op zo’n niveau zijn dat ze de échte, bedoelde Virtual Reality ervaring kunnen bieden. Bijvoorbeeld het misselijk worden tijdens het gebruik van de Oculus Rift is nog één van de problemen die opgelost moet worden. Volgens Iribe werken ze bij Oculus al met hardware die beter is dan wat er beschikbaar is voor het publiek en hebben ze in het laatste jaar een flinke stap vooruit gemaakt wat de techniek betreft achter de Oculus Rift. Daarnaast begrijpen ze ook beter wat de echte reden en potentiële oplossing is tegen de zogeheten ‘simulator sickness’. Je zou denken dat je als medewerker van Oculus niet gevoelig bent voor de negatieve effecten, maar Brendan Iribe geeft aan dat hij juist heel erg last had van misselijkheid bij eerdere Oculus Rift prototypemodellen. Het prototype dat ze nu hebben, welke ze “The Valve Room” noemen, heeft hem nog niet misselijk gekregen na speelsessies van 45 minuten.

Als we Brendan Iribe moeten geloven, gaat Virtual Reality dezelfde ontwikkeling doormaken als smartphones en is VR uiteindelijk bij bijna iedereen thuis te vinden. Hij zegt dat het niet tegen te houden is. “Je kunt VR niet tegenhouden, net zoals dat mobiele telefoons en PC’s niet tegen te houden zijn. Het gebeurt toch wel”, zo vertelt Iribe.

Voorlopig is onder meer de Oculus Rift nog niet compleet geschikt als consumentenproduct, maar worden de geluiden rondom Virtual Reality wel steeds harder. Geloof jij in een toekomst met VR of is het een gimmick zoals 3D dat is geweest?

Virtual Reality komt naar bijna elk huishouden volgens Oculus CEO

Virtual Reality komt naar bijna elk huishouden volgens Oculus CEO

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch