Menu Premium

Video game streaming volgens Phil Spencer nog lang niet mainstream

Lars Leeftink 14/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Phil Spencer heeft voorlopig nog niet het idee dat het streamen van video games zich héél snel gaat ontwikkelen. In gesprek met Gamespot, waar hij een paar korte interviews mee heeft gedaan, geef de Xbox-baas aan dat het nog wel jaren zal duren voordat het mainstream is.

Phil Spencer vergelijkt het met ontwikkeling Netflix

Om zijn mening kracht bij te zetten gebruikt hij de situatie van Netflix. “Laten we Netflix nemen. Netflix is 20 jaar oud.” zegt Spencer. “Ik denk dat we dat soms vergeten omdat de technologie zich zo snel ontwikkelt. Netflix is op dit moment 20 jaar oud, dus het duurde twee decennia voordat we op het punt kwamen waar shows zoals Game of Thrones en House of Cards één van de grootste series op deze planeet zijn geworden die voornamelijk bekeken worden via streaming”. Hiermee geeft Spencer aan dat de tijd veel sneller gaat dan dat mensen denken en daardoor vergeten wordt dat zo’n proces behoorlijk lang kan duren. Mensen maken meestal het staartje van de ontwikkeling mee en niet het hele proces zelf.

Of gaat het met video game streaming toch sneller?

Het zou zomaar kunnen. Spencer heeft er wel vertrouwen in dat gamestreaming sneller mainstream zal zijn dan bijvoorbeeld Netflix. “Ik denk dat gamestreaming daar sneller zal zijn dan 20 jaar, maar het zal geen twee jaar zijn.”, aldus Spencer. “Dit is namelijk een technologische verandering. Hoewel het lijkt alsof het in een nacht gebeurt, is dat niet het geval”. Ondanks dat de situatie van Netflix niet één-op-één te vergelijken is, zijn er inderdaad overeenkomsten. De vraag zal zichzelf moeten gaan beantwoorden, maar dat het voorlopig nog even zal duren voordat gamestreaming mainstream is. Volgens Spencer zal het dus in ieder geval niet voor of tijdens 2020 zijn.

Denk je dat Phil Spencer gelijk heeft? Hoe lang denk jij dat het duurt voor dat gamestreaming mainstream is? Is de situatie van Netflix een juiste vergelijking of zijn beide situaties niet te vergelijken?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch