Menu Premium

Verschil in FPS tussen PS4 en Xbox One is een uitdaging voor Microsoft

Karen Koch 11/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Argumenten over welke console beter is, horen bij de console wars. Deze generatie is dat niet anders geweest. Al voor de release van de Xbox One en de PlayStation 4 gingen fans elkaar te lijf met argumenten waarom de PlayStation 4 beter zou zijn dan de Xbox One, of andersom. Sindsdien gooien PlayStation-fans hun zaak op het argument dat de PlayStation 4 betere resolutie en hogere fps heeft dan de Xbox One en dat het daarom de superieure console is. Microsoft is het hier niet mee eens, het verschil in FPS tussen PS4 en Xbox One is een uitdaging voor Microsoft, zo zegt Harvey Eagle.

Eagle, een van de mensen aan de top bij Microsoft UK, noemt het resolutieverschil tussen de Xbox One en PlayStation 4 een “probleem van perceptie” en daagt mensen uit om echt verschil te zien op schermen kleiner dan 60 inch. Hij snapt echter wel dat dit soort publiciteit de Xbox One niet ten goede komt en dat het een imago creëert dat de PlayStation 4 een krachtiger apparaat is dan de Xbox One. Daarom wil hij dat mensen een nieuwe kijk op de situatie nemen.

Zo heeft Microsoft afgelopen maand bekend gemaakt dat de Xbox One meer GPU kan gebruiken als men de Kinect uitschakelt, zodat ontwikkelaars hun games beter, mooier en sneller kunnen laten lopen. Afgelopen mei heeft het Xbox-team ook aangekondigd dat de Kinect niet meer verplicht zal zijn bij het gebruik van de Xbox One. Dankzij het uitschakelen van de Kinect kan men namelijk tot wel 10% van de GPU van het systeem vrijmaken voor andere programma’s, iets dat net het kwalitatieve verschil zou kunnen maken.

Daarnaast beweert Eagle ook dat naarmate de tijd vordert en de PlayStation- en Xbox-teams beter met de hardware om leren gaan, de kwalitatieve verschillen tussen de games op de twee consoles zullen verminderen. Op de vraag hoe de Xbox One zich zal onderscheiden als de kwaliteitsverschillen wegvallen, antwoordt hij vol vertrouwen dat de Xbox One betere exclusives heeft en betere deals met ontwikkelaars zal weten te maken. Volgens hem heeft de Xbox One namelijk meer content te bieden dan de PlayStation 4. Ook steekt het sociale aspect van de Xbox One volgens Eagle beter in elkaar dan dat van zijn tegenhanger.

Microsoft gaat dus hard aan de slag om de Xbox One kwalitatief op hetzelfde niveau als de PlayStation 4 te krijgen. Of het verschil in fps nou echt zichtbaar is of niet is niet het probleem, het probleem is dat het publiek door dit verschil denkt dat de PlayStation 4 beter is en juist dát moet veranderen. Gamers zijn verdeeld over dit onderwerp. Sommigen kiezen de kant van Eagle en vinden dat het verschil toch niet te zien is. Anderen denken daar heel anders over: het is een meetbaar feit dat de Xbox One minder doet dan de PlayStation 4 en dat moet geadresseerd worden.

Verschil in FPS tussen PS4 en Xbox One is een uitdaging voor Microsoft

Verschil in FPS tussen PS4 en Xbox One is een uitdaging voor Microsoft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch