Menu Premium

Verkoop PlayStation Vita is “acceptabel”

Gamekings Redactie 11/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Verkoop PlayStation Vita is “acceptabel”. Dit laat Jack Tretton, president en CEO van Sony Computer Entertainment America, in een interview weten. Volgens de grote baas zijn de huidige verkoopcijfers van de krachtige handheld nog niet iets om echt enthousiast over te worden, maar ook niet om over te huilen.

“In deze industrie kan het alle kanten opschieten, je zult nooit altijd blijven pieken of lang in een diepe put zitten, daar verandert de industrie te snel voor. Ik denk dat er een acceptabel verkoopaantal is en dat (verkoopaantal) hebben wij behaald. Het is acceptabel. Als het drie keer zoveel zou zijn, was ik natuurlijk een stuk enthousiaster. Maar als het slechts één derde was, zou ik teleurgesteld zijn”, aldus Tretton.

Hoewel de blijdschap niet van zijn reactie over de Vita afspat, lijkt Tretton toch positief over de toekomst van de broekzak-PlayStation 3. Hij merkt daarbij op dat de Vita’s grote broer, de PlayStation 3, net zo langzaam op gang kwam, maar uiteindelijk in een enorm populair en winstgevend apparaat is gegroeid.

“Alles wat grote beloningen moet opleveren komt ook met grote uitdagingen. We dachten dat, als de techniek daar was, en als we sterke game-ondersteuning zouden hebben, het publiek vanzelf zou komen… Ik voel me nu een stuk beter over de PlayStation Vita dan dat ik mij vier maanden geleden voelde.”

Tretton’s statements komen opvallend een week nadat Verenigd Koninkrijk Sony Computer Entertainment opperbaas, Fergal Gera, gezegd had dat de Vita nog niet op een plek is waar het ‘killer’ software heeft. Daarnaast ging eerder deze week het gerucht dat Sony het moeilijk heeft om third-party ontwikkelaars naar de handheld toe te trekken.

Tretton laat dus merken dat hij, ondanks het langzaam op gang komen van de Vita, er nog volledig achter staat. Misschien heeft de beste man gelijk en gaat de kleine krachtpatser hetzelfde proces als de PlayStation 3 door en wordt het apparaat uiteindelijk super succesvol. De hamvraag is natuurlijk: wat denk jij er van? Is de Vita een diesel, die gewoon even wat langzamer op gang komt?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch