Menu Premium

Vergeet het maar: Spotify komt voorlopig niet naar de Xbox One

Karen Koch 18/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Stel je eens voor, je komt thuis, gooit je Xbox One aan en gaat meteen lekkere muziekjes luisteren terwijl je de dag achter je laat. Beter nog, je knalt je favoriete Spotify playlist aan om alle stress even helemaal van je af te schreeuwen – liggend aan je muzieksmaak, natuurlijk. Voelt dit beeld al als iets dat je zou willen? Nou, vergeet het maar: Spotify komt voorlopig niet naar de Xbox One.

Dat Spotify niet naar de Xbox One komt, betekent niet dat je zonder je tunes door het leven moet. De komende updates voor de console van Microsoft gaan namelijk wél ervoor zorgen dat je muziek kan draaien. Veel gamers hadden gehoopt op Spotify-functionaliteit toen dit nieuws bekend werd, maar dat is dus valse hoop geweest. Naar alle waarschijnlijkheid zal de muziekspeler van de Xbox One draaien via Groove of via een eigen applicatie.

Een gebruiker van Spotify had de vraag die nu op iedereens lippen brandt dan ook gesteld aan de dienst zelf. Spotify komt voorlopig niet naar de Xbox One, prima, maar waarom dan? Het antwoord was een stuk simpeler dan gedacht: een medewerker van Spotify gaf aan dat ze zich op dit moment vooral aan het richten waren op hun exclusieve contract met Sony, en dus de PlayStation 4. Over andere consoles wilde Spotify helemaal niet kwijt. Prima, geen muziek via Spotify, maar wel muziek dus!

Wat vindt jij ervan? Kan jij treuren om de afwezigheid van Spotify of ben je allang blij dat er een manier komt om muziek op de achtergrond af te spelen? Of denk jij sowieso geen gebruik te gaan maken van deze nieuwe feature? De update zal in de grote zomer update van de Xbox One zitten, dus nog even geduld!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch