Menu Premium

Valve’s Gabe Newell zit in het lijstje van Forbes’ miljardairs

Gamekings Redactie 09/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gabe Newell, mede-oprichter en managing director van Valve, behoort nu tot het kleine clubje van miljardairs volgens Forbes.

Newell’s vermogen wordt geschat op ongeveer 1,5 miljard dollar. Daarmee komt hij met stip binnen op nummer 854 in de lijst van 1.226 wereldwijde miljardairs. Newell, die meer dan de helft van Valve in handen heeft, laat helemaal niets los over zijn financiële zaken of die van zijn bedrijf. Om zijn vermogen goed de schatten heeft Forbes daarom met veel video game insiders, aandelen analisten, investment bankers en technologie analisten gesproken.

“Zelfs de meest terughoudende inschattingen waarderen Valve op meer dan 3 miljard dollar. En omdat Newell meer dan 50% van dat bedrijf in bezit heeft, maakt dat hij minimaal 1,5 miljard waard is”, laat Forbes weten.

De 25ste versie van de “Forbes list of the World Billionares” bestaat uit 1.226 miljardairs die in totaal 4,6 triljoen waard zijn. Er zijn dit jaar 128 miljardairs bijgekomen, welke door 32 landen verspreid zijn. Zo zie je maar dat werken in de game industrie blijkbaar geen windeieren legt, in ieder geval niet voor Gabe Newell.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch