Menu Premium

Valve laat oude CS:GO cheaters terug toe in een toernooi

JeffreyHage 16/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ja, je leest het goed: als je ooit gebruik hebt gemaakt van cheats in CS:GO kun je nu alsnog meedoen met een toernooi. Valve heeft hiervoor gekozen omdat het VAC ban systeem (Valve Anti-Cheat) inmiddels alweer acht jaar oud is. Tijd voor amnestie dus. Valve heeft besloten om deze VAC ban nu voorlopig aan te passen. Zo word je nu pas uit een toernooi gegooid als je 5 jaar eerder hebt gecheat. Maar de volgende vraag blijft overeind: waarom zou je cheaters toe laten in je toernooi?

CS:GO Cheaters in je toernooi

Deze keuze van Valve is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Je kunt dus, als je in het verleden cheats hebt gebruikt, alsnog deelnemen aan het nieuwe RMR seizoen. Omdat de Steam-eigenaar het CS:GO cheaters toch niet té makkelijk wil maken, geven ze wel aan dat als je opnieuw cheats gebruikt, je er direct alsnog uit vliegt. Wat nu ook veranderd is dat, als je cheats gebruikt tijdens een door Valve gesponsord event, je voor altijd niet meer mee mag doen aan dit soort events in de toekomst. De overige redenen waarom je uit een toernooit gegooid kan worden blijven overigens gewoon van kracht.

Het nieuwe RMR seizoen

Valve doet deze bekendmaking aan de vooravond van het nieuwe RMR seizoen. De officiële reden is voor de cheaters amnestie is onbekend, maar het lijkt ons logisch om te veronderstellen dat Valve spelers uit het verleden weer een nieuwe kans wil geven. Als Valve ziet dat je nu weer cheat, vlieg je er alsnog uit. En daarnaast mag je dan ook niet meer mee doen aan door Valve gesponsorde events. Als je cheats gebruikt heb je alleen jezelf er maar mee, zogezegd. Je krijgt met dit bericht dus een tweede kans. Maar misbruik hem niet. Het nieuwe seizoen van RMR gaat deze lente beginnen. Wil je meer weten of het nieuwe RMR seizoen? Neem dan hier even een kijkje.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch