Menu Premium

Valve laat alleen nog maar in-game screenshots toe op Steam

Roy de Keijzer 02/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Via een nieuwe update laat Valve alleen nog maar in-game screenshots toe op Steam. Dit besluit heeft Valve genomen om geen misleidende verwachtingen te scheppen bij klanten als zij een gamepage bezoeken op Steam. De nieuwe richtlijnen komen uit de Discovery Update 2.0 die ergens in de komende weken moet verschijnen. De Discovery Update heeft invloed op hoe jij als klant nieuwe games ontdekt door de wijze waarop de games worden getoond in jouw persoonlijke Steam store pagina en hoe ontwikkelaars hun games aanprijzen, in de hoop dat jij ze koopt.

“Ongeacht de content in je game, zorg ervoor dat de screenshots die in de screenshots-sectie van je Steam-pagina staan daadwerkelijk screens van je game zijn”, aldus Valve aan ontwikkelaars. Dat betekent dat artwork en foto’s gemaakt van video’s uit de game niet geplaatst mogen worden. Valve doet bij deze dan ook een oproep aan alle game-aanbieders op Steam om hun screenshots-sectie aan te passen als het draait om artwork of beelden die niet in-game zijn. “Laat de klanten zien hoe een game er daadwerkelijk uitziet als zij het zullen gaan spelen,” zo roept Valve op. Een recent voorbeeld van een situatie als deze zijn screenshots op de storepage van No Man’s Sky, waarop afbeeldingen waren te zien die niet overeenkomen met hoe de game er in-game er daadwerkelijk uit ziet.

Valve heeft toegegeven dat zij zelf ook niet altijd binnen deze richtlijnen zijn gebleven. De pagina van Dota 2 is een voorbeeld waar veel artwork van de game werd geplaatst. Deze artwork is inmiddels vervangen met in-game screenshots om het goede voorbeeld te geven.

Wat vinden jullie van deze nieuwe regels voor Steam? Laat het weten in de comments hieronder!

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch