Menu Premium

Valve kondigt Source 2 engine aan

Karim Shehata 04/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve’s Source engine gaat inmiddels al meer dan tien jaar mee. De engine heeft in de tussentijd natuurlijk erg veel updates gehad, maar aan deze meer dan tien jaar oude engine kun je een hele waslijst aan games ophangen, waaronder Half-Life 2, Counter-Strike: Source, Left 4 Dead en meer recentelijk Titanfall. Valve vindt het inmiddels echter de hoogste tijd voor een nieuwe engine en heeft zojuist op de GDC 2015 de Source 2 engine aangekondigd.

De aankondiging op zichzelf is natuurlijk al een feestje waard, maar game-ontwikkelaars springen wellicht een gat in de lucht op dit moment. De Source 2 engine is namelijk volledig gratis beschikbaar voor iedereen, waardoor één enkele gamer tot aan de grootste bedrijven ter wereld kosteloos aan de slag kunnen gaan met deze engine. Hiermee volgt Valve de trend die op dit moment gaande is, want ook de Unreal en Unity engines zijn gratis te verkrijgen voor iedereen. Wanneer dit zal gaan gebeuren, is niet bekendgemaakt door Valve.

Valve heeft naast de Source 2 Engine ook een speciale editie van dezelfde engine aangekondigd. Deze speciale versie biedt ondersteuning voor Vulkan, wat er voor moet zorgen dat game-ontwikkelaars cross-platform het beste uit hardware kunnen halen tijdens de ontwikkeling van een game. Een ding is duidelijk, de Source 2 engine klinkt als een erg ambitieus project van Valve.

De Source 2 engine is echter niet het enige project van het bedrijf dat erg ambitieus klinkt en tevens zojuist in het zonnetje is gezet door hetzelfde bedrijf, want ook is zojuist bekendgemaakt dat de Steam Machines voor het einde van 2015 verschijnen. Daarnaast heeft Valve ook nog de Steam Link aangekondigd en alsof dat nog niet genoeg is, werkt het bedrijf achter al deze projecten ook nog eens samen met telefoonfabrikant HTC aan een VR-bril, genaamd de Re Vive. Duidelijk is in ieder geval dat we de komende tijd erg veel kunnen verwachten van Valve.

Bron: Polygon

Valve kondigt Source 2 engine aan

Valve kondigt Source 2 engine aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch