Menu Premium

Valve brengt native support voor je PS4-controller naar Steam

Mark Hoogland 13/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een update voor de Steam API, de verzameling aan code die soft- en hardware met elkaar laat communiceren, gaat binnenkort native support voor je PS4-controller naar Steam brengen. Dat maakte Jeff Bellinghausen van Valve’s Steam Controller Team gisteren bekend tijdens de Steam Dev Days-conferentie.

PC-gamen met een Dualshock 4-controller is op het moment een beetje een gedoetje, deels omdat je afhankelijk bent van third party-applicaties om bijvoorbeeld de gedragingen van de – breder ondersteunde – Xbox-controller te emuleren. In Steam wordt dit binnenkort verleden tijd. Bellinghams co-host, Lars Doucet van de studio Level Up Labs, liet weten dat die matige bestaande support niet de enige reden was om als eerste met de PS4-controller aan de slag te gaan. De gelijkenis met de Steam controller, in de aanwezigheid van een gyro en touchpad, waren namelijk ook van invloed.

Binnenkort ga jij in je Steam-games dus veel eenvoudiger aan de slag met je Dualshock 4-controller. Niet alleen behandelt de Steam API jouw controller moeiteloos alsof het een Steam Controller is, ook kun je dankzij de update de controls naar eigen voorkeur herconfigureren. Diezelfde mogelijkheid gaat binnenkort ook voor andere controllers komen, maar Valve heeft wat dat aangaat nog geen specifieke data of apparaten genoemd.

Bron: Gamasutra

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch