Menu Premium

Valorant, de nieuwe shooter van Riot (League of Legends) gaat in beta

Joquai Hooff 31/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De competitieve FPS shooter, Valorant van Riot Games komt eind deze week met een gesloten bèta. Eindelijk kunnen gamers (als je tenminste een key weet te bemachtigen) aan de slag met de 5vs5 shooter van de makers van League of Legend. En velen hebben hoge verwachtingen. Wat logisch is als je de kwaliteit van League of Legends in ogenschouw neemt. De besloten bèta begint op 7 april en is beschikbaar voor spelers in Europa, Canada, Rusland, Turkije en de VS. En we hebben het even opgezocht, maar Nederland behoort tot Europa, so we’re in! Volgens een persbericht is het mogelijk dat andere regio’s zich bij de bèta aansluiten, maar het hangt af van “ontwikkelingen met het huidige Coronavirus“.

Zo verkrijg je toegang tot de bèta van Valorant

Dit is de procedure die je dient te doorlopen om in aanmerking te komen voor een key. En die is een beetje omslachtig aangezien Riot haar beta keys altijd via streams verspreid. Maar goed, we hebben er maar mee te leven…

1. Registreer jezelf hier voor een Riot-account

2. Koppel je Riot-account aan een Twitch-account. Een Twitch-account maak je hier  aan.

3. Wanneer de gesloten bèta in jouw regio wordt geactiveerd (EU en NA). Bekijk dan de specifieke Valorant-streams gemarkeerd op Twitch voor de mogelijkheid om recht te krijgen op toegang tot een gesloten bèta.

Onduidelijk hoe lang de closed beta gaat duren

Er is nog geen informatie beschikbaar tot hoe lang de gesloten bèta beschikbaar gaat zijn. Waarschijnlijk is dat tot ze genoeg data hebben om de game verder mee te verbeteren. Riot vraagt gamers om de officiële website van de game te raadplegen voor meer informatie over de bèta- en Twitch-rechtenrichtlijnen. Riot moet ook de releasedatum van Valorant nog bevestigen. Het oorspronkelijke plan om dat deze zomer te doen, staat nog steeds. Maar zoals altijd is de launchdatum afhankelijk van de feedback van de bèta die de developer van de gamers verkrijgt.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch