Menu Premium

Uncharted-ster krijgt rol in Star Trek 2

Gamekings Redactie 21/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Stemacteur Nolan North, die we allemaal veel beter kennen als de komische, sympathieke actieheld Nathan Drake uit Uncharted, heeft vanwege zijn werk in de game een rol gewonnen in de komende film Star Trek 2.

De man heeft het, met zijn acteertalent, van games naar een Hollywood-blockbuster weten te schoppen en dat is wel eventjes een applausje waard. Volgens Nath… Ik bedoel Nolan, is de regisseur van Star Trek 2, J. J. Abrams, een grote fan van Uncharted. North werd tijdens zijn werk aan Super 8, tevens een film van dezelfde regisseur, daarom ook benaderd door Abrams voor een kleine rol in de komende Star Trek film.

“Abrams en zijn zoon zijn beide gigantische fans van Uncharted. Ik ontmoette hem tijdens het werken aan Super 8, waarna hij mij vroeg of ik aan Star Trek mee wilde doen. Ik antwoordde dat ik dat heel graag zou willen”, vertelde Nolan in een gesprek met Eurogamer. North zal overigens niet als de nieuwe Captain Kirk op het witte doek spetteren, maar heeft een bescheiden rol aangeboden gekregen.

Daarnaast meldde de stemacteur dat de games-industrie de afgelopen jaren, wat verhaal en dialogen betreft, er een flink stuk op vooruit is gegaan. “Binnen gaming wordt een nieuwe standaard gehanteerd”, meldde de Uncharted-ster. “Ik denk dat Naughty Dog en Uncharted daarvoor hebben gezorgd, wat het verhaal en filmische kwaliteit betreft”, aldus Nolan.

De laatste rol van het stemtalent is die van Captain Martin Walker uit Spec Ops: The Line. Hij zal echter dus ook ‘in levende lijve’ te bewonderen zijn in de komende Star Trek film. Laten we in ieder geval allemaal even een ‘jeeuuj’ roepen voor deze prestatie van de man. Jeeeuuuj!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch