Menu Premium

Uitgevers verwijderen hun games van de Epic Store tijdens sale

Hylke Haagsma 17/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren kwam Epic met een grote sale, om flink te verkopen en natuurlijk ook vast een beetje om Steam te stangen. Het waren procenten korting en daarnaast ook nog eens 10 dollar korting op elke game die 15 dollar of duurder was. Het leek een knallende sale te worden, maar toen verdwenen twee grote games ineens van de store.

Bye bye Epic Store

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, de RPG , verdween als eerste. Even was de korting te zien op de game en daarna was de game helemaal weg. Iemand van Epic wist te vermelden aan Kotaku dat de uitgever Paradox op het laatste moment toch nog koos om niet aan de sale mee te doen. Of nouja, dat deden ze na het laatste moment.

“If a developer or publisher chooses to not participate in our sales, we will honor that decision,” aldus Epic. “Paradox Interactive has chosen to not participate in the Epic Mega Sale and the game has been temporarily removed from sale. If you’ve purchased Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 during the period when the discount did apply at the time of check out, Epic will honor that price.”

Vanuit de uitgever van de Vampire game klonk het iets anders. “We are in discussion with Epic regarding the temporary removal of Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2 from the Epic Game Store,” aldus het statement. “The game will return to the store soon! Any purchases made while the game was discounted during the Epic Mega Sale will be honored and no Masquerade violations will be assessed.”

Ook Oxygen Not Included ging weg

Ook Oxygen Not Included verdween van de Epic Game store. De uitgever en ontwikkelaar van deze game, Klei Entertainment, moet nog reageren. Opmerkelijk is het in ieder geval wel. Wat denken jullie? Is hier meer aan de hand? Maakt Epic er een rotzooitje van tijdens de sale? Epic geeft juist aan op te willen komen voor de uitgevers en ontwikkelaars met hun Epic Game Store. De toekomst zal het ons leren…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch